Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2014. Május 13. 20:41, kedd | Helyi
Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

Rendkívüli csapadék és viharos időjárás érkezik

Rendkívüli csapadék és viharos időjárás érkezik

Nehéz napok jönnek.

Záporok és zivatarok alakulnak ki a mediterrán térségben - születőben van Olaszország felett az a ciklon, amely holnap a Balkán-félsziget felett tovább erősödve érkezik hozzánk, jelentős mennyiségű csapadékot és viharos szelet okozva.
Már napok óta külön cikkekben is beszámoltunk a hét közepére várható markáns ciklonról. A legújabb modellfuttatások alapján készült, frissített előrejelzés olvasható az alábbiakban a prognózist szemléltető ábrákkal kiegészítve.

Az időjárásunkat meghatározó ciklon kedden és szerdán a Kárpát-medencétől délre, délkeletre kezd kialakulni. A ciklon hatására szerdán az ország délkeleti harmadán már jelentősebb mennyiségű (~10-20 mm) csapadék hullik, kezdetben a Dunántúlon, később északkeleten is viharossá fokozódik az északnyugati, északi szél (60-90 km/h).

A centrumával Erdély térsége felett tovább erősödő ciklon hatására csütörtökön az intenzívebb csapadék zónája az ország más részeire is átterjed. A Dunántúlon és északkeleten a legerősebb széllökések várhatóan sokfelé meghaladják a 90 km/h-t.

Pénteken tartósabb és intenzívebb csapadék leginkább a nyugati és északi országrészre korlátozódhat. A szél veszít erejéből, nyugaton még 80 km/h-t elérő széllökések lehetnek.

A hét végére a ciklon elhagyja térségünket.

Összességében – a mellékelt térkép szerint– országos viszonylatban 25-70 mm között várható a lehulló csapadék mennyisége, de kisebb körzetekben ennél több is hullhat.

Címkék: eső, időjárás, vihar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 16:00, kedd | Helyi

Jótékonysági futás Kapuváron

A tűzkárt szenvedett család megsegítéséért.

2024. Április 16. 13:40, kedd | Helyi

Felfoghatatlan tragédia, elhunyt a Kossuth Szakiskola igazgatója

Nyugodjék békében!

2024. Április 16. 13:00, kedd | Helyi

Hét és félmilliót csaltak ki egy csornai asszonytól

A csornai rendőrök vizsgálnak egy internetes csaló által elkövetett bűncselekményt.

2024. Április 16. 09:00, kedd | Helyi

A Költészet napjára emlékeznek Páliban

Devecseri Zoltán verseskötetének bemutatása