Városlista
2020. február 21, péntek - Eleonóra

Hírek

2014. Május 13. 20:41, kedd | Helyi
Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

Rendkívüli csapadék és viharos időjárás érkezik

Rendkívüli csapadék és viharos időjárás érkezik

Nehéz napok jönnek.

Záporok és zivatarok alakulnak ki a mediterrán térségben - születőben van Olaszország felett az a ciklon, amely holnap a Balkán-félsziget felett tovább erősödve érkezik hozzánk, jelentős mennyiségű csapadékot és viharos szelet okozva.
Már napok óta külön cikkekben is beszámoltunk a hét közepére várható markáns ciklonról. A legújabb modellfuttatások alapján készült, frissített előrejelzés olvasható az alábbiakban a prognózist szemléltető ábrákkal kiegészítve.

Az időjárásunkat meghatározó ciklon kedden és szerdán a Kárpát-medencétől délre, délkeletre kezd kialakulni. A ciklon hatására szerdán az ország délkeleti harmadán már jelentősebb mennyiségű (~10-20 mm) csapadék hullik, kezdetben a Dunántúlon, később északkeleten is viharossá fokozódik az északnyugati, északi szél (60-90 km/h).

A centrumával Erdély térsége felett tovább erősödő ciklon hatására csütörtökön az intenzívebb csapadék zónája az ország más részeire is átterjed. A Dunántúlon és északkeleten a legerősebb széllökések várhatóan sokfelé meghaladják a 90 km/h-t.

Pénteken tartósabb és intenzívebb csapadék leginkább a nyugati és északi országrészre korlátozódhat. A szél veszít erejéből, nyugaton még 80 km/h-t elérő széllökések lehetnek.

A hét végére a ciklon elhagyja térségünket.

Összességében – a mellékelt térkép szerint– országos viszonylatban 25-70 mm között várható a lehulló csapadék mennyisége, de kisebb körzetekben ennél több is hullhat.

Címkék: eső, időjárás, vihar

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 21. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2020. Február 21. 09:00, péntek | Helyi

Kilencmilliárd forintos árbevételt ért el tavaly a Pannon-Víz Zrt

Az ország legnagyobb tisztán önkormányzati tulajdonú víziközmű szolgáltatója.

2020. Február 20. 16:00, csütörtök | Helyi

Sorban állás helyett kérjen online keresetkimutatást!

Egyszerűbb lesz a banki hitelügyintézés.

2020. Február 20. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze

A legújabb állásajánlatok!