Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Május 14. 13:00, szerda | Helyi
Forrás: NAV

Rendkívüli nyitva tartás az adóhivatalban

Rendkívüli nyitva tartás az adóhivatalban

Írja alá az adóbevallását!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Győr-Moson-Sopron Megyei Adóigazgatóságának központi ügyfélszolgálata (Győr, Szent István út 15-17.) a személyijövedelemadó-bevallás közelgő határideje miatt a rendes ügyfélfogadási időn túl rendkívüli nyitva tartással várja ügyfeleit, így az ügyfélszolgálat

május 12-től május 20-ig minden munkanap 8-18 óráig tart nyitva.

A rendkívüli nyitva tartás ideje alatt a következő ügytípusok intézhetők:

- bevallás átvétel,

- csekkigénylés,

- tájékoztatás nyújtás,

- bankkártyás befizetés,

- Ügyfélkapu regisztráció.

Május 12-től május 20-ig a NAV Általános Tájékoztató Rendszere (06-40/42-42-42) munkanapokon 8.30-tól 18.00 óráig fogadja a hívásokat.

A beérkezett bevallások és a korábbi évek tapasztalatai alapján az adóhatóság a következőkre hívja fel az adózók figyelmét:

Írja alá a bevallását!

A május 20-i határidő közeledtével naponta egyre több személyijövedelemadó-bevallás érkezik a NAV-hoz, így egyre több az aláíratlan bevallások száma is.

A Nyugat-dunántúli régióban a legfrissebb adatok alapján körülbelül napi 20-30 bevallás érkezik aláírás nélkül, amely az utolsó napokban akár duplájára is emelkedhet. Az aláírás hiánya csak az adózó személyes megjelenésével pótolható, aláírás nélkül a bevallás nem hiteles.

Ha nem felejti el aláírni bevallását, nem kell befáradnia a lakóhelyéhez legközelebbi ügyfélszolgálatra, így időt, fáradozást és utazási költséget is megspórolhat.

Ha a beérkezett hibás bevallás az adózó közreműködése nélkül javítható, akkor a NAV kijavítja a bevallást és erről értesítést küld. Amennyiben a hiba csak az adózó közreműködésével javítható, akkor erről és a lehetséges javítási módokról (pl. aláírás személyes pótlásáról) kiértesítő levélben kap tájékoztatást az adózó.

Javítás esetén – amennyiben adózónak visszatérítés jár – a NAV a visszaigényelt adót nem a bevallás beérkezésétől, hanem a bevallás javításától számított 30 napon belül utalja ki.

Szintén gyakran előfordul, hogy az adózók a bevallásuk mellett beküldik a NAV-nak a munkáltatói, kifizetői igazolásokat, ezeket azonban nem kell csatolni, hanem az adózónak kell őket 5 évig megőrizni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:00, csütörtök | Helyi

A megengedett sebesség duplájával ment a Speedmaraton megyei nyertese

Speedmarathon

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!

2024. Április 24. 13:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Szilban

Te Szedd!

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

Főzőverseny felhívás a Kónyi Bikafesztiválra

Főzőcsapatok jelentkezhetnek.