Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Január 23. 19:42, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőrfőkapitányság

Rendőrkézen az enesei bankrabló

Rendőrkézen az enesei bankrabló

Nem az enesei volt az egyetlen rablási kísérlete.

Akciófilmbe illő jelenetek zajlottak Győrben szombaton késő este a Kodály Zoltán úti italdiszkontban. Egy vásárló segítségével sikerült lefegyverezni azt a férfit, aki a kisboltba arcát eltakarva lépett be, késsel a kezében. Az alkalmazottat megfenyegette, a bevételt követelve tőle. A nő a pénzt a kasszából kivette, s az elkövető elé a földre hajította, utasítva a támadót hogy onnan szedje össze. Végül mégis a rabló szedette össze az alkalmazottal a több mint százezer forintot. Ezt miután a gyanúsított kézbe kapta, belépett a helyiségbe egy vásárló. A férfi rövid időn belül felismerte az elé tárult szokatlan helyzetet. Egy rablás szemtanúja lett. Nem sokat teketóriázott, a nála lévő bevásárló táskával lesújtott a rablóra, aki kését még ekkor sem akarta kezéből kiadni. A szúró szerszám pengéje dulakodásuk közben végül eltörött, így annak nyele maradt csak a támadó kezében.

Eközben érkezett meg a kisbolt tulajdonosának fia. A két férfi együttes erővel tudta csak a rendőrök kiérkezéséig a rablót a helyszínen visszatartani.

Az elkövető, egy rokkantnyugdíjas férfi tetemes tartozása miatt már csütörtökön rablás útján próbált pénzt szerezni.
A szemtanúk személyleírása alapján, a rábapatonai körzeti megbízott közreműködésével jutottak el a rendőrök a csütörtök délutáni sikertelen enesei bankrablás elkövetőjéhez. A nyomozók előtt gyorsan egyértelművé vált, hogy az 57 éves férfi, aki csak pár hónapja költözött Tatáról Enesére, követte el minkét bűncselekményt. Szombat éjszaka óta már a rendőrség vendégszeretetét élvezi.
A gyanúsított a terhére rótt bűncselekményeket elismerte, kihallgatása során részletes, beismerő vallomást tett.
A csütörtöki sikertelen bankrablásnál használt maszkot, cipőt, ruhát és játékfegyvert az enesei vasútállomás egyik szemetesében helyezte el, melyet a rendőrség még most is keres. Kéri, hogy aki ezekről a holmikról bármit tud, értesítse a főkapitányság bűnügyi osztályát.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az italdiszkont sérelmére felfegyverkezve elkövetett rablás, míg az enesei takarékszövetkezet sérelmére fegyveresen elkövetett rablás kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást. Előterjesztést tett az 57 éves gyanúsított előzetes letartóztatására, aki az egy nap kihagyással elkövetett rablásokért akár 15 évet is kaphat.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőrfőkapitányság felvétele a győri rablási kísérlet során használt törött késről.

Címkék: Enese, rablás, rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 18. 09:27, csütörtök | Helyi

Egy kapuvári férfi lett internetes csalás áldozata

A kapuvári nyomozók megtalálták a tettest, vádat emelnek ellene.

2024. Április 17. 16:00, szerda | Helyi

Magyarkeresztúrról eltűnt férfit keresnek a rendőrök

A 45 éves férfi megtalálása érdekében a csornai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.