Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Február 19. 10:00, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőrfőkapitányság

Rendőrségi évértékelő Győr-Moson-Sopron megyében

Rendőrségi évértékelő Győr-Moson-Sopron megyében

Csizmadia Gábor rendőr dandártábornok megyei főkapitány Győr-Moson-Sopron megye 2013. évi rendőri tevékenységét értékelte.

Papp Károly rendőr altábornagy országos rendőr-főkapitány részvételével tartották meg a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság évértékelő értekezletét.

Győr-Moson-Sopron az ország hatodik legbiztonságosabb megyéje, országos viszonylatban az ismertté vált bűncselekmények 3,1 %-a történt a főkapitányság illetékességi területén. A felderített bűnesetek közel harmadát utazó bűnözők követték el. Az előző évhez képest a megyében 31,6 %-kal csökkent a bűncselekmények száma, a nyomozások eredményessége 50,2 %, a múlt évihez viszonyítva 7,8 %-kal javult. A lakosság szubjektív biztonságérzetét leginkább befolyásoló, kiemelten kezelt bűncselekmények száma csökkent. A közterületen elkövetett jogsértések aránya jelentősen visszaesett, a bűncselekmény elkövetésén tetten ért elfogások száma emelkedett.

A rablások száma visszaszorult, a gépkocsilopások elkövetőinek felderítésében a megye országosan a harmadik. A kábítószer terjesztők elleni fellépés kiemelt prioritást élvez, melynek eredményeként a főkapitányság a harmadik helyen szerepelt a kábítószer-kereskedők elfogásában.

A főkapitányság és szervei eredményesen léptek fel az embercsempészekkel és az illegális bevándorlókkal szemben. A megyében tavaly elfogott külföldiek száma közel háromszorosára nőtt és a migrációhoz kapcsolódó bűncselekmények száma is emelkedett.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a szomszédos osztrák és szlovák rendőri szervekkel folytatott hatékony együttműködését példázza, hogy a schengeni csatlakozás óta végrehajtott 53 határon átlépő üldözésből 43 elfogással végződött.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 13:00, szombat | Helyi

Idén is várják a gyerekeket a tűzoltótáborba

Ott a helyed, ha szeretnéd megismerni a tűzoltók munkáját és felszereléseit!

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

Egy győri nőnek 48 millió forintja bánta a hiszékenységét

Megint az AnyDesk alkalmazás! Az elkövetők most banki alkalmazottnak, majd rendőrnek adták ki magukat.

2024. Április 26. 16:00, péntek | Helyi

Vadász nyári tábor gyerekeknek

Két turnusra lehet jelentkezni.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi és május elsejei programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?