Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2022. November 21. 13:51, hétfő | Belföld
Forrás: Ügyészség

Részegen macsatéval támadt rá a disznókra

Részegen macsatéval támadt rá a disznókra

Két állatot olyan súlyosan megsebesített, hogy az egyik elpusztult, míg a másik sértés marandó egészségkárosodást szenvedett, illetőleg két további állatot is megsebesített.

A Kaposvári Járási Ügyészség állatkínzás bűntette és más bűncselekmények miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a negyvenes éveiben járó, többszörösen büntetett előéletű Kaposvár környéki férfit, aki a sikertelen lopási cselekményt több állat megkínzásával bosszulta meg.

A vád szerint az ittas vádlott 2022 szeptemberében a kerítést megrongálva betört az állattenyésztéssel foglalkozó sértett ingatlanára azért, hogy onnan ellopjon egy sertést. A férfi magával vitt egy bozótvágó kést, azonban ittassága miatt a kiszemelt állatot leölni nem, csak megsebesíteni tudta. A vádlott ettől annyira indulatos lett, hogy a macsétával válogatás nélkül ütlegelni kezdte a disznókat, és a részeg őrjöngése során két állatot olyan súlyosan megsebesített, hogy az egyik elpusztult, míg a másik sértés marandó egészségkárosodást szenvedett, illetőleg két további állatot is megsebesített.

A férfit a Kaposvári Rendőrkapitányság nyomozói két napon belül azonosították és elfogták.

Az ügyészség a többszörös visszaesőnek minősülő férfit gyorsított eljárásban a Kaposvári Járásbíróság elé állította. A bíróság a férfi bűnösségét az ügyészi váddal egyezően állapította meg, és ezért őt 3 év fegyházbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen az ügyészség hosszabb tartamú fegyházbüntetés kiszabása érdekében fellebbezett.

A fényképek a nyomozó hatóság helyszíni szemléjén készültek, az egyiken a bűncselekményben nem sérült állatok láthatóak. a másikon az állatok elhelyezésére szolgáló istálló.

Fotó: Ügyészség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során