Városlista
2022. december 4, vasárnap - Barbara, Borbála

Hírek

2012. Május 04. 14:17, péntek | Sport
Forrás: Felix Promotion Kft.

Ricsi világbajnokot vert meg

Ricsi világbajnokot vert meg

Rapport Richárd a bécsi szimultánon sötéttel legyőzte az egykori világbajnok Veszelin Topalovot, és pályafutása eddigi legnagyobb skalpját szerezte meg.

Eddigi legnevesebb riválisát győzte le Rapport Richárd: az ifjú magyar nagymester egy bécsi szimultánon az exvilágbajnok Veszelin Topalovot sötéttel múlta felül. A „Sakk az iskolában” konferencia keretében Topalov nyolctáblás szimultánt tartott, amelyen 90-90 perc gondolkodási idő állt a felek rendelkezésére, továbbá 30-30 másodperc lépésenként, és 40 lépés megtétele után a bolgár nagymester még 15 percet kapott. Ricsi a királyindiai védelmet választotta, a 31. lépésben tisztáldozatot mutatott be, nyolc lépéssel később pedig Topalov feladta a partit.

„Legyünk őszinték, Topalov hendikeppel indult, de azért azok közül, akikkel eddig játszottam, biztosan ő a legnevesebb áldozatom – mondta a Felix Promotion sportmenedzser-irodával együttműködő Rapport. – Azt hiszem, ez a parti rendes versenyen is elment volna, akkor talán még nagyobb hírértéke van a sikernek. Elég sima parti volt, egyáltalán nem izgultam. Bevallom, nem készültem különösebben Topalov ellen, ami a megnyitásnál is érződött, hiszen az elején egy-két lépésnél töprengenem kellett.”

Az viszont biztos, hogy Ricsi merre folytatja a játékot. Május végén a Mitropa-kupa lesz a következő nagy megmérettetése, a mini csapat Európa-bajnokságon vélhetően második táblásként képviseli Magyarországot. „Elég erős csapattal megyünk, a korábbi évek tapasztalatai azt mondatják velem, hogy győzelmi eséllyel indulunk. A szövetség mindent megszervezett, azt gondolom, nem okozunk csalódást” – jelentette ki az ifjú tehetség.

Felix Promotion Kft.

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 01. 19:50, csütörtök | Sport

Váratlan fordulat a Zemplén Ralin

Beszélgetés Dominik GT-vel a Therwoolin VIII. Zemplén rally után.

2022. November 30. 17:56, szerda | Sport

Maradt a bronz, de az is szépen csillog!

Határ Attilának a Therwoolin VIII. Zemplén Rally-ra a V&CS Racing Kft. bérelte a C2R2 versenyautót,

2022. November 30. 17:54, szerda | Sport

Szerintünk egy remek futam volt!

Villáminterjú Kronome Ákos autóversenyzővel a Therwoolin VIII. Zemplén Rally után.

2022. November 29. 19:36, kedd | Sport

Benyó Máté minden szinten előlépett, jövőre csúcsra érne a Peugeottal

A Korda Racing egyik vezérpilótája ismét második helyen végzett a 2022-es Rallycross Magyar Bajnokság Supercar kategóriájában,