Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Október 10. 13:00, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Robbanásveszély a gázfogadó állomáson

Robbanásveszély a gázfogadó állomáson

Katasztrófavédelmi gyakorlat Mihályiban

A Mihályi Önkormányzat a jogszabályban rögzített kötelezettségének eleget téve a Győr Moson Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Kapuvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság közreműködésével külső vészhelyzeti terv gyakorlatot tartott a napokban a településen. A polgármester a káresemény kezelésére a faluházban irányító törzset alakított, riasztotta a köteles polgári védelmi szervezetet, amely értesítette a lakosságot. A törzs tartotta a kapcsolatot a beavatkozó szervekkel és ügyeleteikkel, továbbá gyűjtötte a szükséges információkat.

A gyakorlat feltételezése szerint egy ember munkálatokat végzett a Linde Zrt. Gázfogadó állomásán, amely során robbanásveszélyt idézett elő. A törzs tájékoztatta település többi lakosát a bekövetkezett eseményről, a várható feladatokról, és előkészítette a lakossági befogadó helyet a művelődési házban.

A feltételezett káreseményt a kapuvári hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi mobil labor és a katasztrófavédelmi sugárfelderítő egység segítségével felszámolták, a veszélyeztetés megszűnt. A gyakorlatot a helyszínen a megyei polgári védelmi főfelügyelő megfelelőre értékelte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!

2024. Április 24. 13:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Szilban

Te Szedd!

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

Főzőverseny felhívás a Kónyi Bikafesztiválra

Főzőcsapatok jelentkezhetnek.

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei