Városlista
2022. november 26, szombat - Virág

Hírek

2014. Július 02. 06:00, szerda | Belföld

Rokkantsági ellátás – mennyi jár?

Rokkantsági ellátás – mennyi jár?

Hetven százalékos egészségkárosodást követően mennyi rokkantsági ellátás jár? Erre válaszol legújabb megkeresés után az onlinejogsebesz.hu! Ne feledje, joga van kérdezni!

Kérdés:

Tisztelt Jogsebész!

Az elmúlt héten 70 százalékos, azaz D minősítésű egészségkárosodást állapítottak meg nálam. (2008-ban kaptam meg az első orvosi leszázalékolási minősítésemet, akkor 55, utána megint 55, majd 40 százalékos lett, most emelték 70-re. ) Mivel semmilyen bevétellel nem rendelkezem a betegségem miatt, fontos lenne tudnom havonta milyen összegű szociális segélyre leszek jogosult.
A támogatási kérelemhez szükséges papírokat már leadtam a helyi önkormányzatnál, de hosszú időbe telik az összeg megállapítása.
Válaszát előre is köszönöm.

2014. 05. 30.

Válasz:
Tisztelt Kérdező!

A D kategóriába sorolt egészségi állapotú személy rokkantsági ellátásra jogosult. Ennek mértéke a korábbi átlagjövedelem 65 százaléka, de legalább a minimálbér 50 százaléka és legfeljebb a minimálbér 150 százaléka.

A problémára nem kizárólag az általunk megírt válasz lehet a követendő példa, elképzelhető, hogy létezik más megoldás, a kérdés más nézőpontból való megközelítése.

A fenti témáról további kérdéseket olvashat, illetve kérdéseket tehet fel oldalunkon a www.onlinejogsebesz.hu weboldalon.
Ne feledje, joga van kérdezni!

Tisztelettel:
dr. Makó Klaudia
ügyvéd
onlinejogsebesz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 26. 14:02, szombat | Belföld

A MÖSZ arra kéri Novák Katalint, ne írja alá a szociális törvényt

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) nyílt levélben kéri Novák Katalin köztársasági elnököt, hogy ne írja alá az Országgyűlés által elfogadott szociális törvényt, küldje vissza azt a parlamentnek.

2022. November 26. 14:01, szombat | Belföld

Wladár Sándor lett a Magyar Olimpiai Bizottság új alelnöke

Hetvenöt igen, öt nem szavazat és három tartózkodás mellett egyetlen jelöltként Wladár Sándor olimpiai bajnokot, a Magyar Úszó Szövetség elnökét választották meg a MOB új alelnökének a szervezet szombati közgyűlésén.

2022. November 25. 14:51, péntek | Belföld

Kölyökkutyákat talált a NAV egy román autóban

A pénzügyőrök a 61-es számú főút Fejér megyei szakaszán ellenőrizték azt a román kocsit, aminek átvizsgálásakor a csomagtérben hét, alig hathetes bichon jellegű kutyát találtak.

2022. November 25. 14:44, péntek | Belföld

Autókerekek felnijében próbált cigarettát becsempészni egy ukrán férfi Záhonynál

Egyedi és új módszerrel kialakított rejtekhelyen, autókerekek felnijében próbált cigarettát becsempészni Magyarországra egy ukrán férfi a záhonyi határátkelőhelyen