Városlista
2021. szeptember 29, szerda - Mihály

Hírek

2012. Március 31. 14:01, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress

Rubik-kocka épülne a Duna-parton

Rubik-kocka épülne a Duna-parton

Egy magyar szellemi teljesítményeket bemutató központ fog épülni Budapesten, várhatóan a Rákóczi híd melletti állami területen.

Pénteken erről egy együttműködési megállapodást is aláírt Orbán Viktor miniszterelnök és Rubik Ernő feltaláló.

Arról, hogy mi köze van a Rubik-kockának egy art musem stílusában elkészülő épülethez, Fürjes Balázs egyes kiemelt jelentőségű budapesti beruházások irányításával kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős kormánybiztos beszélt a kormány.hu-nak. Mint mondta, Rubik Ernő és Orbán Viktor írtak alá egy szándéknyilatkozatot, az alapötlet pedig Radnai Pétertől származik, amin később természetesen még sokat dolgoztunk. Ennek lényege, hogy jöjjön létre egy olyan intézmény, mely bemutatja 1100 év kiemelkedő magyar teljesítményeit, gondolatait, innovációit és ez kapjon helyet egy olyan épületben, mely a Rubik-kockát formázza és idézi föl, amiről mindenkinek a Rubik-kocka fog eszébe jutni. Az ugyanis egyedülállóan szimbolizálja a tudást, kreativitást, találékonyságot és innovációt. A magyar szellemi teljesítmények tehát jó helyen lesznek egy ilyen építményben.

Egy lehetséges helyszín - melyet még részletesen meg kell vizsgálni, ám első ránézésre alkalmasnak tűnik - a Rákóczi híd melletti, Infopark előtti, állami tulajdonú terület. A Duna-parton jó helye lenne, de még vizsgálják, hogy Budapesten van-e egyéb alkalmas terület. Azt szeretnék, ha a Rubik-kocka negyvenedik „születésnapján”, 2014-ben valósulna meg és 2017-ben nyithatná meg kapuit az épület.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 28. 18:08, kedd | Belföld

Szalmonella miatt visszahívtak egy terméket

Szalmonella szennyezettség miatt az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. visszahívja és a forgalomból is kivonja 95 grammos kiszerelésű BBQ borsdaráló steakbors elnevezésű termékét

2021. Szeptember 28. 17:10, kedd | Belföld

Folyamatosan nő a szennyvíz koronavírus-koncentrációja

Lassú ütemben, de folyamatosan növekszik a szennyvíz koronavírus-koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a legfrissebb adatokat ismertetve kedden a honlapján.

2021. Szeptember 28. 15:00, kedd | Belföld

Hatvan település részvételével rendezik a Nemzeti Vágtát

Hatvan magyarországi és határon túli település részvételével rendezik a hétvégén a 14. Nemzeti Vágtát a budapesti Hősök terén

2021. Szeptember 28. 08:50, kedd | Belföld

Közjogi tárgyú törvénymódosításokról tárgyalnak a képviselők a parlamentben

Az Országgyűlés kedden öt előterjesztés általános vitáját bonyolítja le.