Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2024. Április 14. 09:00, vasárnap | Helyi
Forrás: 4runhappyteam

Sárkány Maraton a Hanságban 2024

Sárkány Maraton a Hanságban 2024

Fuss, túrázz vagy bringázz a Hanság gyönyörű tájain!

2024. május 11-én újra várnak minden érdeklődőt a Hanságba, a IV. Sárkány Maratonra! Számos mezőnyben indítják a versenyt, és családi programokkal is készülnek. A versenyközpont Bősárkányban vár mindenkit egy klassz futásra, nordic walkingra vagy bringázásra. A futás és a nordic walking kutyával is teljesíthető!

TÁVOK:

5-10-21 km futás

15 km nordic walking

10 / 21 km kerékpár

5 km gyermek kerékpár

2 km gyermekfutás

15 km családi bringás “kincskereső” körtúra

Mire lehet számítani?

AZ 5 és 10 km futamok kizárólag aszfalton zajlanak, a faluban, majd kisforgalmú közúton. A 21 km-t bevállalók és a nordicosok mezőgazdasági utakon folytatják a versenyt, az útvonal egy csodaszép horgásztó mellett is elhalad. A gyermekek védett kerékpárúton bringáznak és futnak, felnőtt kísérővel. Minden mezőny a versenyközpontba fut be.

A 15 km családi “kincskereső” körtúrára kizárólag a helyszínen lehet nevezni (csak készpénzes fizetéssel), 1.000,- Ft/csapat áron (a csapat létszáma nem befolyásolja a nevezési díjat!). Az útvonalon különböző ismereteket tudtok gyűjteni a környék településeiről – ne felejtsetek el íróeszközt hozni! Útvonalbiztosítás NINCS, de kisforgalmú, nagyrészt aszfaltozott utakon tudtok tekerni. Kerékpáros sisak (bukósisak) használata és a KRESZ szabályainak betartása kötelező! A nevezési díj tartalmazza a kvíz lapot, a letölthető gpx-et és egy elismerő oklevelet. A helyes megfejtők apró ajándékokban is részesülnek

Lehetővé teszik bizonyos távokon a kutyával történő teljesítést is: az 5, 10 és 21 km futás, valamint a 15 km nordic walking kutyával is teljesíthető, azonban a rendezvény NEM kutyafutóverseny. A PÓRÁZ HASZNÁLATA A FUTAM ALATT MINDVÉGIG SZIGORÚAN KÖTELEZŐ! A kutyás futókat külön időpontban (8.45) rajtoltatják, hogy ne legyen a többi futóval fennakadás. A környéken sok a vad, ezért fontos, hogy fokozottan figyeljetek az ebekre a verseny során! A kutyusok befutóérmet kapnak, külön nevezési díjuk nincsen. Csak jó erőben lévő kutyával induljanak el, és legyen elegendő víz az eb számára is náluk. Szocializált, oltásokkal rendelkező és a tömegre nem stresszes kutyákat várnak, a kutyus oltási könyve legyen a gazdinál vagy a kísérőnél. A helyszíni regisztráció során az oltási könyv és a chip meglétét ellenőrizni fogják.

További részletek és a nevezés itt található.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 16:00, hétfő | Helyi

Városi futónap Fertőszentmiklóson

Jótékonysági futás

2024. Április 29. 13:00, hétfő | Helyi

A Hanságban is megjelent a pásztorgém

Afrikai természetfilmekből ismerős.

2024. Április 29. 09:00, hétfő | Helyi

Véradások a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.

2024. Április 28. 19:00, vasárnap | Helyi

Elkaszált élővilág, elkaszált jövő!

Színesítsük a kertünket háborítatlan védett természeti területekkel!