Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2011. Augusztus 14. 11:08, vasárnap | Helyi
Forrás: saját forrás

Sebesi Rába Túra 2011

Sebesi Rába Túra 2011

Rábasebes lakossága mindössze 82 fő. A rábaparti ékszerdobozba az innen elszármazott utódok jelentős része gyakran hazajár gyökereihez.

Az ő barátaik hírből megismerték Rábasebes községet, melynek következtében többen vásároltak itt lakóházat üdülőnek. Így gyakran előfordul, hogy Szany, Győr, Budapest és egyéb lakóhelyekről többen tartózkodnak Rábasebesen.

Örömteli, hogy ők is tenni  akarnak a községért, és próbálják a közösséget összekovácsolni, különböző rendezvényeket szervezni.
A kezdeményezésekből és szervezésekből jelentős részt vállal a Győrben élő Dobos Gyula.
2010 évben poharazgatás közben felvetődött, hogy a községtől pár méterre lévő Rába lehetőségeit kihasználva sportolási és szórakozási lehetőséget teremthetnének az elszármazott és a még otthon élő lakosok részvételével.
Az elhatározást tett követte. Még ebben az évben megszervezésre került a „Sebesi Rába Túra 2010.”A vállalkozó kedvű „sebesiek” Sárvártól ereszkedtek le Rábasebesig a Rába folyón, ahol nem kevés társadalmi munkával alakították ki az „Utolsó esély” nevű kikötőt és piknikező helyet.
A kezdeményezés olyan jól sikerült, hogy 2011-ben folytatása következett. Megrendezték a „Sebesi Rába Túra 2011”-et is. Fotók itt
A tavalyi sikereken felbuzdulva az indulók létszáma 10 fővel, 47 főre emelkedett.
Ismét Sárvárról indultak, útközben Nicknél pihenőt tartottak, ahol szomjoltás és újabb erőgyűjtés után folytatódott a túra.
A több mint 6 órás kiruccanás végén az „utolsó esély” kikötőben felállított sátorban várták a résztvevőket családtagjaik, feleségek, gyermekek, rokonok és barátok. Minden kajak érkezését hangos üdvrivalgás követte.
A hosszú úton elcsigázott társaság a meleg fogadtatásra új erőre kapott, most már a jól végzett munka tudatában különböző szeszes italokkal is olthatta szomját, és ünnepelhette meg a célba érkezést.
A konyhastáb sem volt rest! A beizzított grillező helyeken pattogó parázson rengeteg kolbász és virsli készült, melyet jó étvággyal fogyasztottak a kajakozók.
A rábasebesi vendéglőben pedig az estére készülve főzték a vacsorát, a zenész pedig hangolt a bulira. A túra után a létszámában jelentősen felduzzadt sebesi csapat tagjai hajnalig tartó mulatozáson vett részt. Fotók a buliról.
A jelenlévők egyetértettek abban, hogy immár hagyomány teremtődött, így jövőre is viszontlátják egymást a „Sebesi Rába Túra 2012.” rendezvényen.
 

Címkék: rába, rábasebes

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:00, szombat | Helyi

Milyen ügyeket intézhet a Pannon-Víz Zrt. telefonos ügyfélszolgálatán keresztül?

Gyors és kényelmes ügyintézés telefonon.

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.