Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2016. Január 30. 15:00, szombat | Helyi
Forrás: saját forrás

Segíteni egész évben öröm

Segíteni egész évben öröm

Adj, kérj, segíts, kérj segítséget!

Néhány hete Segíteni egész évben öröm néven Csornához és környékéhez kötődő új oldal indult a facebook-on, aminek egyszerű a célja: segítsen segíteni. Megfogalmazott céljuk a kereslet és kínálat összehozása. Túl sok élelmiszer, megunt ruha, játék, berendezési tárgy az egyik embernek nyűg, a másiknak hatalmas segítség.- írják bemutatkozásukban. Az oldal adminjával beszélgetünk.

- Névtelen akarsz maradni, ezt tiszteletben tartjuk. Honnan jött az ötlet, hogy elindítsd az oldalt?

- Karácsony előtt rengeteg a jótékonysági akció, felajánlás. Akik azonban nélkülöznek, egész évben rászorulnak a segítségre. Innen a név. Sajnos napjainkban sokszor előfordul, hogy szükség volna egy pár cipőre, a gyerekeknek ruhára, játékokra vagy csak egy egyszerű használati tárgyra, amire nem mindig futja. Sokan vannak olyanok is, akiknek viszont halmozódik a megunt ruha, játék. Előfordul, hogy több gyümölcs terem nyáron a fán mint amire szükség van, vagy csak egyszerűen többet vásároltunk mint amit fel tudunk használni. Szeretném, ha az oldal segítene, hogy megtalálja egymást a két oldal. Fontos, hogy ide csak ingyen elvihető dolgok kerülhetnek fel, vásárlási lehetőség bőven van máshol is. A mai életünk szerves része az internet, a különböző okos kütyük nagyon sokaknak ott lapulnak a zsebében korosztálytól függetlenül. Ha ez így van, akkor miért ne használhatnánk arra, hogy ismét összehozza az embereket. Sokat szidják ezeket az eszközöket meg a közösségi oldalakat, de hasznos dolgokra is lehet használni.

- Hogy működik az oldal, mit talál, aki odakattint?

- Tulajdonképpen mindenben tudunk segíteni egymáson. Szilveszter után például egy csomó elveszett kutyát kerestünk, osztottuk meg a gazdik bejegyzéseit. Rengeteg ruha felajánlást kapunk. Örülök, hogy eddig csak olyan jó minőségű, sokszor márkás, tiszta ruhákat cipőket kaptunk, amiket én is jó szívvel ajánlok tovább. Sikerült többé kevésbé albumokba rendezni a ruhákat. Így talán átláthatóbb lett. Kérlek benneteket, osszátok, hogy minél több emberhez eljusson a lehetőség. Akinek meg megtetszik valami, bátran írjon. Adni és kapni is egyaránt öröm. Továbbiakban is várjuk a feleslegessé vált ruhákat, cipőket, játékokat, bármit, amit te már tudsz nélkülözni, de valaki másnak örömet okozhat. Az sem probléma, ha név nélkül szeretnél felajánlani dolgokat, írj üzenetet és felteszem a csoport nevében. Ugyanígy ha szükséged van valamire, de nem szeretnéd vállalni a neved, írj egy privát üzenetet a csoportnak, és név nélkül továbbítom a kérésedet.

- Ha a kezdeményezés a terveid szerint alakul, akkor milyen lesz a jövőben?

- Nem csak ruhákat, cipőket kapunk és adunk, hanem egy felület leszünk, ami segít megoldani a napi gondokat. Adj, kérj, segíts, kérj segítséget, segíts megbütykölni valamit, kérj kölcsön egy szerszámot egy kiló lisztet. Nincs ásód és el kellene ültetni végre a tujákat...kérdezd meg ki tudja nélkülözni pár órára az övét...minek vennél, ha nagy valószínűséggel jó ideig nem lesz rá szükséged....
De jön a tavasz...sokan kertes házban élnek, de a munkájuk miatt egyszerűen nincs lehetőségük a kertet művelni...ezzel szemben sokan szeretnének egy kertet, ahol megtermelhetnének mindent ami konyhához kell...Miért ne találhatnának egymásra....és a megtermelt zöldségek egy részéért mindenki jól járhatna....
Annyi de annyi lehetőség van...csak rá kell érezni az ízére.

- Mik az első tapasztalataid?

- A legfontosabb talán az, hogy egyelőre több a felajánlás mint az igény. Mindenkinek azt tanácsolom, ha szükséget szenved, ne szégyelljen kérni. Ha üzenetben leírja, hogy mire van szüksége, senki nem látja, hogy hozzánk fordult. Kérni nem szégyen. Várjuk a csatlakozókat, lájkoljátok, nézzétek, használjátok az oldalt! Azért jött létre, hogy segítsen, segítsünk egymáson.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 19:00, szombat | Helyi

Magyarországon hetente egy nő hal meg kapcsolati erőszak miatt

Rengeteg téves sztereotípia kapcsolódik a családon belüli erőszakhoz.

2024. Április 27. 16:00, szombat | Helyi

Közzétették a csornai termálfürdő árlistáját

A termálfürdő június elsején nyit.

2024. Április 27. 13:00, szombat | Helyi

Idén is várják a gyerekeket a tűzoltótáborba

Ott a helyed, ha szeretnéd megismerni a tűzoltók munkáját és felszereléseit!

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

Egy győri nőnek 48 millió forintja bánta a hiszékenységét

Megint az AnyDesk alkalmazás! Az elkövetők most banki alkalmazottnak, majd rendőrnek adták ki magukat.