Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2015. November 05. 10:00, csütörtök | Helyi
Forrás: PS:PRovocative

Segíthetünk néhány ötlettel a karácsonyi ajándékozásban?

Segíthetünk néhány ötlettel a karácsonyi ajándékozásban?

Kreatív játékok és mesehősök hódítanak karácsonykor

Várhatóan a Disney és a kreatív játékok, valamint a mozifilmeknek köszönhetően a dinoszaurusz és a Star Wars figurák lesznek a legkelendőbbek a karácsonyi ajándékvásárlásnál. A REGIO JÁTÉK tapasztalatai alapján nagyobb méretű és értékesebb termékek kerülnek ilyenkor a kosárba.

A karácsonyi szezonban nő a forgalom a játékpiacon – az átlagos kosárérték az évközi 6200 forintról átlagosan 9800 forintra emelkedik. Bár legtöbben a hipermarketekben tervezik beszerezni a játékokat, a választék és a szakértői segítség hiánya miatt egyre többen keresik fel a szaküzleteket, ahol a gyermek korának és igényének legjobban megfelelő ajándékot vásárolhatnak. A teljes játékszektor méretét nehéz megbecsülni, mivel erre irányuló mérést jelenleg egyik nagy piackutató intézet sem végez. A Játékkereskedők Országos Szövetségének alelnöke, Gyaraki József a piacot nagyjából 40-50 milliárd forint nagyságúra becsüli. Ebből a játékbolthálózatok 30, az online játékboltok 10 százalékkal részesednek, a maradékot pedig a hipermarketek dömpingárui fedik le.

Az idén 25 éves REGIO JÁTÉK mérései szerint a karácsonyi szezonban nincs különbség a vásárlók összetételében az év többi hónapjához képest. A játékboltokban és az interneten is a kosarat cipelők körülbelül 75 százaléka 25‒44 év közötti nő. Jellemzően ők végzik a bevásárlások oroszlánrészét. Az idősebb korosztály is képviselteti magát, de jóval kisebb százalékban, ők többnyire a hagyományos játékboltokban keresik az olyan klasszikus játékokat, mint például a diavetítő vagy a Gazdálkodj okosan! társasjáték.

Ami a slágertermékeket illeti, idén is egyre népszerűbbek a kreatív és készségfejlesztő játékok. Ebbe a kategóriába tartoznak a bűvészjátékok is, amelyek iránt a REGIO JÁTÉK tapasztalata szerint az elmúlt években jelentősen megnőtt a kereslet.
„A Putty gyurmák különböző foszforeszkálós, mágneses és színváltós változatainak, valamint a Peonza pörgettyűs játéknak a népszerűsége töretlen. A Disney mesék karakterei idén is húzni fogják a piacot. Folytatódik a tavaly karácsonykor bemutatott Jégvarázs meséhez kapcsolódó termékek sikere, és az új mozifilmeknek köszönhetően a dinoszauruszok, valamint a Star Wars játékok kapnak nagy figyelmet” – ismerteti várakozásait Gyaraki József, a REGIO JÁTÉK ügyvezetője.

A játékforgalmazó arról is beszámolt, hogy tapasztalatai szerint Magyarországon regionális szinten is kiemelkedően szeretik a családi társasjátékokat. Emellett folyamatosan növekszik az érdeklődés az interaktív játékok iránt: a REGIO JÁTÉK szerint a Baby Born kollekció mellett a magyarul beszélő Molly baba vagy a többfunkciós Masni cica lehet a szezon lányos sikerterméke.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei

2024. Április 23. 13:00, kedd | Helyi

Nevező csapatokat várnak a szili majális focikupájára

III. Mesevár Kupa

2024. Április 23. 09:00, kedd | Helyi

Átadták a Csornai Járásbíróság felújított épületét

Az épületben 1928 és 1976 között már működött bíróság.

2024. Április 22. 16:00, hétfő | Helyi

Az elmúlt héten 63 eseményhez vonultak a megyei hivatásos tűzoltó egységek

A 16. héten történt.