Városlista
2021. október 20, szerda - Vendel

Hírek

2021. Augusztus 31. 12:08, kedd | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Segítségnyújtás nélkül elhajtott a fiatal nő

Segítségnyújtás nélkül elhajtott a fiatal nő

A rendőrök befejezték az eljárást a dejtári nő ellen.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya büntetőeljárást folytatott egy 21 éves nővel szemben, aki 2021. június 19-én 11 óra 40 perc körül a hugyagi autóbuszmegállóból személykocsival hirtelen balra kanyarodott, miközben az úttesten keresztbe fordult, és nem biztosított elsőbbséget az Őrhalom irányából érkező, Szécsény felé egyenesen közlekedő kocsi részére. A vétlen sofőr az ütközés elkerülése érdekében balra kormányozta a járművet, majd az árokba sodródott. A férfi a baleset következtében megsérült – közölte a rendőrség.

A 21 éves nő észlelte, hogy a férfi a kocsival az árokba hajtott, azonban a helyszínről úgy ment tovább, hogy nem győződött meg arról, megsérült-e valaki, vagy segítségnyújtásra szorul-e.

A rendőrök a nőt segítségnyújtás elmulasztása bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták.

A nő ellen – mivel a buszöböl-várakozóhelyről úgy indult el, hogy nem biztosított elsőbbséget az úttesten közlekedő járművek részére, továbbá forgalomból kivont járművel közlekedett, ezzel megszegte a KRESZ rendelkezéseit és szabálysértést követett el – a hatóság külön szabálysértési eljárást kezdeményezett.

Az ügyben a közlekedésrendészeti osztály munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat az illetékes ügyészségnek megküldték.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 20. 05:00, szerda | Belföld

Sok teherautóst és buszost is megbüntettek

A rendőrök 2845 nehéz teherkocsit és 285 buszt ellenőriztek, 904 esetben állapítottak meg jogsértést egyhetes akciójuk során, október 11-17. között

2021. Október 19. 18:04, kedd | Belföld

Nyugdíjasok nevére kötött életbiztosítást egy nő, vádat emeltek ellene

Nyugdíjasok nevére kötött életbiztosításokat egy 72 éves nő, ezért többrendbeli, jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás, valamint hamis magánokirat felhasználása miatt vádat emeltek ellene

2021. Október 19. 17:03, kedd | Belföld

Európa legnagyobb szuperszámítógépének fejlesztésébe kezd az ITM az OTP-vel

Európa legnagyobb szuperszámítógépének fejlesztésébe kezd az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) és az OTP Bank

2021. Október 19. 16:54, kedd | Belföld

Tömegbaleset történt az M1-esen, többen meghaltak

Öt ember meghalt az M1-es autópályán, Bábolna térségében történt balesetben kedd délután - közölte a rendőrség a honlapján.