Városlista
2022. május 21, szombat - Konstantin

Hírek

2014. Március 04. 11:23, kedd | Helyi
Forrás: kisalfold.hu

Senki nem lehet biztos a dolgában, aki a csornai önkormányzattal szerződik

Senki nem lehet biztos a dolgában, aki a csornai önkormányzattal szerződik

Szerződést bontanak a várossal a parkokat gondozó vállalkozók.- tudósított a Kisalföld.

A kenyértörésre azért kerül sor, mert a képviselő-testület csökkenteni akarta a szolgáltatásért fizetendő díjat. A Hor-park Bt. még idén decemberig tartja rendben a közterületeket. A céggel 2011 májusában, határozatlan időre kötött megállapodást az önkormányzat, évi 17,7 millió forintos díjjal.

Turi György polgármester elmondta: a szolgáltatás közmegelégedésre látja el feladatát. Ráadásul a velük kötött szerződésben vállalták, hogy nem emelnek árat, nem követik az inflációt. A testület februári ülésén Háncs Károly (Fidesz–KDNP) javasolta, hogy a helyi civil szervezetek számára a parkszerződés terhére hozzanak létre 1,2 millió forintos támogatási alapot. A polgármester úgy tájékoztatott, hogy ezután egyeztettek a Hor-park Bt.-vel. A cég képviselői közölték, hogy nem tudják elfogadni az árcsökkentést. Kérték, hogy határozatlan idejű megállapodásukat módosítsák határozottra, december 31-i határidővel, de változatlan díjazással. Turi György hozzátette: a szerződés megszűnése után új közbeszerzési eljárást kell kiírni, aminek költsége gyakorlatilag megegyezik az 1,2 millió forinttal.

Az ülésen a Hor-park Bt. képviseletében Horváth János Zoltánné fejtette ki álláspontját. Mint fogalmazott, csalódottak, hogy a képviselő-testület 2014-re nem biztosította szerződésük anyagi fedezetét.

– Komolyan vettük a megállapodást, mindent megtettünk, hogy első osztályú minőségben teljesítsünk. Komoly beruházásokat hajtottunk végre, új eszközöket vásároltunk – fogalmazott Horváth János Zoltánné és hozzátette: esetükből azt a következtetést vonja le, hogy a csornai önkormányzattal szerződéses viszonyban állók közül senki nem lehet biztos abban, hogy a képviselő-testület a szerződés szerinti összeget állja és valamilyen indokkal nem vonja el.

A képviselő-testület végül úgy döntött, hogy a Hor-park Bt.-vel kötött szerződést módosítják, s az december 31-ével megszűnik. A civil támogatás 1,2 millió forintját pedig a költségvetés általános tartalékából biztosítják.

Címkék: csorna, park, szerződés

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 21. 10:00, szombat | Helyi

Ügyfélfogadási szünet a kapuvári polgármesteri hivatalban

Tájékoztató

2022. Május 20. 16:00, péntek | Helyi

A motorkerékpárosok is sokat tehetnek a közlekedési balesetek megelőzése érdekében

Az elmúlt hetekben megyénk útjain nagy számban voltak érintettek motorral közlekedő járművezetők a közúti közlekedési balesetekben.

2022. Május 20. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2022. Május 20. 10:00, péntek | Helyi

Megyei versenyen mutatták meg tudásukat a csornai ifjú tűzoltók

Győr belvárosában rendezték a katasztrófavédelmi ifjúsági verseny megyei döntőjét.