Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. December 23. 17:54, vasárnap | Kék hírek
Forrás: police.hu

Sérülése buktatta le az erőszakos elkövetőt

Sérülése buktatta le az erőszakos elkövetőt

A kőbányai rendőr korábbi sérülése alapján ismerte fel a bűncselekmény elkövetőjét.

A ferencvárosi rendőröket december 21-én 15 óra 42 perckor a Budapest IX. kerület, Határ úti metroaluljáróba riasztották, mert onnan késelésről érkezett bejelentés. A járőrök a helyszínen a 20 éves ecseri R. Istvánt találták, akit több helyen megszúrtak.
A ferencvárosi járőrök intézkedtek, hogy a sérült férfi kórházba kerüljön, és a beszállításban egy kőbányai rendőr közreműködését kérték.

A kőbányai körzeti megbízott egy korábbi bejelentés alapján december 21-én 6 óra 20 perckor a Budapest X. kerületi Rákos vasútállomáson intézkedett, mivel ott megütöttek egy kalauzt. A bűncselekmény elkövetője elmenekült a helyszínről, de a kalauz elmondta, hogy a támadónak jellegzetes sérülés volt a kezén.

A kőbányai rendőr ezt a sérülést ismerte fel R. István kezén, miközben segített a férfi kórházba szállításában. Mivel a férfi bűncselekmény elkövetésével volt gyanúsítható, ellátását követően előállították a Budapesti Rendőr-főkapitányság X. kerületi Rendőrkapitányságra.

A bevezetett nyomozati cselekményeknek köszönhetően a nyomozók megállapították, hogy a 20 éves ecseri R. István megalapozottan gyanúsítható a kőbányai Rákos vasútállomáson elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűncselekményével. A rendőrök R. Istvánt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.