Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. November 15. 10:50, csütörtök | Helyi
Forrás: saját

Sikeres pályázatok a Csornai Margit Kórházban

Sikeres pályázatok a Csornai Margit Kórházban

A Csornai Margit Kórház két pályázaton is sikeresen szerepelt, foglalkoztatás támogatásra közel 50 millió forintot, képzési programra pedig több, mint 90 milliót nyertek el.

A Foglalkoztatás támogatási pályázatalapvető célja az egészségügyi ellátó rendszer hatékony működéséhez szükségeshumánerőforrás biztosításához való hozzájárulás, figyelemmel az ágazati fejlesztésekre, valamint a Semmelweis Tervben foglalt egészségügyi struktúra átalakításra.

Ezt a célt elősegítheti egy olyan középtávú, foglalkoztatást támogató program elindítása, amely az egészségügyi intézményeknek nyújt átmeneti bértámogatást a hiányzó vagy az új funkciókhoz illeszkedő orvosi, szakdolgozói kapacitások biztosítása érdekében.

A pályázat csaknem 50 millió Ft értékben a foglalkoztatást támogatja a Csornai Margit Kórházban. A pályázat keretén belül az intézmény átmeneti bértámogatást kap a hiányzó vagy az új funkcióhoz illeszkedő orvosi, szakdolgozói kapacitások érdekében.
A kórház célja a magas szakmai színvonal biztosítása a foglalkoztatás mellett olyan, a nemzetközi gyakorlatban bevált team formában végzett ellátási szolgáltatások bevezetése amellyel elérhető a gyógyítás betegközpontúságának és a gyógyítás hatékonyságának növelése.
A teamek tekintetében 2013. januártól indul a pszichiátriai team, és klinikai táplálás team.

(Projekt megnevezése: „Foglalkoztatás támogatása a Csornai Margit Kórházban"TÁMOP.6.2.4.A-11/1-2012-0047
A támogatás összeges: 49 976 600 Ft
Kedvezményezett megnevezése: Csornai Margit Kórház 9300 Csorna, Soproni út 64.
A kivitelezés ideje: 2012.10.01. – 2014.09.30.)

A másik pályázat, a "Képzési program a Csornai Margit Kórházban" az egészségügyi ágazatban fennálló humánerőforrás-krízis helyzet kezelését célozza összhangban a Semmelweis Tervben meghatározott egészségügyi struktúra átalakítással.
Az egészségügyben biztosított megfelelő mennyiségű és minőségű humánerőforrás következtében javuljon az egészségügyi ellátás színvonala, ezáltal javuljon az egyén egészségügyi állapota, melynek köszönhetően javulnak az egyén foglalkoztatási esélyei a munkaerőpiacon, így hozzájárulva a foglalkoztatás dinamikus bővítése cél megvalósításához.

A pályázat 90 millió Ft-ot meghaladó összegben képzési programokat támogat a Csornai Margit Kórházban.Új megfelelő szakmai kompetenciákat biztosító felső- és középfokú szakképzések szakirányú továbbképzések, egészségügyi szakképesítéssel rendelkezők új szakképesítésének megszerzése, kompetencia és hatáskörbővítő képzések, támogatása révén hozzájárulni az orvostudomány és a technológiai környezet állandó fejlődése által megkövetelt szakmai elvárásoknak.
A projekt végére 19 fő szakdolgozó sikeres képzést szerez az alábbi szakképzésekben:
diaetológiai szakápoló, epidemiológiai szakápoló, fizioterápiás szakasszisztens, geriátriai szakápoló, hospice szakápoló, kémiai laboratóriumi szakasszisztens, légzőszervi szakápoló, sürgősségi szakápoló, pszichiátriai szakápoló.
Továbbá 2 fő rehabilitációs szakorvos, 1 fő rezidens képzése valósul meg, 2 fő nappali ápoló képzését teszi lehetővé ösztöndíj jogosultsággal, összesen 200 fő részvételével menedzser jellegű továbbképzések valósulnak meg.

A képzések és ösztöndíjak elérhetővé válásával megnő az egészségügyben dolgozók számára nő az egy betegre fordítható idő, mellyel a betegbiztonság növelhető. A javuló munkakörülmények a korszerűbb eszközpark ezzel együtt a tudományos technikai színvonalhoz és gyakorlati igényekhez igazított új módszertanok bevezetése a képzésbe, a mentorálásba, mint hozzájárul az egészségügyi életpálya vonzóbbá tételéhez. További társadalmi haszonként a fejlesztések hozzájárulnak a várakozási idő csökkenéséhez a betegellátásban, valamint az időbeni észlelés kezelés beavatkozás hozadékaként az életminőség javulásához, mely végső soron növeli az egyén egészségben eltöltött életéveinek számát.

(Projekt megnevezése: „Képzési program a Csornai Margit Kórházban”
TÁMOP-6.2.2.A-11/1-2012-0058
A támogatás összege: 90 458 200 Ft
Kedvezményezett megnevezése: Csornai Margit Kórház 9300 Csorna, Soproni út 64.
A kivitelezés ideje: 2012.11.01 – 2014.12.31.)

Portálunkat Dr.Winiczai Zoltánigazgató főorvos tájékoztatta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 18. 09:27, csütörtök | Helyi

Egy kapuvári férfi lett internetes csalás áldozata

A kapuvári nyomozók megtalálták a tettest, vádat emelnek ellene.

2024. Április 17. 16:00, szerda | Helyi

Magyarkeresztúrról eltűnt férfit keresnek a rendőrök

A 45 éves férfi megtalálása érdekében a csornai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.