Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Május 24. 10:00, vasárnap | Helyi
Forrás: saját forrás

Sikeres tanévet zárnak a pedagógia szakosok a csornai Hunyadiban

Sikeres tanévet zárnak a pedagógia szakosok a csornai Hunyadiban

Országos tanulmányi versenyt nyert Hóbor Dorina.

Az idei Szakmai Érettségi Tárgyak Országos Versenyén – SZÉTV—Szolnokon ismét kiemelkedően szerepeltek a Csornai Hunyadis lányok. Hóbor Dorina 1. helyezést ért el, Fodor Szabina 3., Szabó Judit 7., Szűcs Andrea 9., Tóth Noémi 10. lett.

A lányok a szép eredményeken, jutalmakon túl plusz 100 pontot is kaptak, melyet főiskolai/egyetemi továbbtanulásukhoz használhatnak fel.

- Mi a titok?Hogy is sikerül az ország legjobbjait megtalálni és felkészíteni 2005 óta folyamatosan?- kérdeztük az évről évre sikeres diákokat felkészítő Világosné Rozsonits Erika tanárnőtől.

- Fontosnak tartom a pedagógiai képzéshez való kötődés, az összetartozás érzésének sokféle megtapasztalását. Emiatt erőn felül vállalom a szabadidős programok kitalálását, lebonyolítását, ahol mindegyik évfolyamnak személyre szabottan van lehetősége bekapcsolódni a pedagógiai műhelyek munkájába. Sok energiát fordítok az egyes évfolyamok közös tevékenységére, az együtt munkálkodásra. Kiemelkedő progjamjaink az év során aGólyatáborahol a tanulókkal való kapcsolat kialakítását elkezdjük, vagy a gyakorlatok szervezése. Ezekena város bölcsődéjének, óvodáinak, iskoláinak, az idősek otthonának rendszeres látogatásával formálom tanítványaim pedagógiai érzékenységét, valamint lehetőséget biztosítok számukra az önálló döntési helyzetekre. Abefogadó intézményeknek iskolánk nagy hálával tartozik, mert évről lelkiismeretes munkával segítik tanulóinkat.
Szintés fontos feladata az évnak a Pályaválasztási kiállításGyőrben, ahol a diákok kreatív, szervező , dekorációs és kommunikációs képességeit erősítem, a szakmai kirándulás szervezése, vagy a nyílt napi játszóház.

- Egyedi, évente visszatérő program az iskolában a Mackónap, amit minden évben más tematikával készítenek elő. Milyen gondolat köré épült a legutóbbi?

- A kézművesség, az alkotás örömének megélésén túl minden évben van hozzáadott érték is e programomhoz. Idén az egészséges táplálkozás fontossága, az evészavarok kialakulása, kezelése címmel gyermekorvos tartott előadást.Az előre elkészített ehető macik többsége az egészséges táplálkozást célozta meg, de természetesen az ízlés és esztétikai érzék fejlesztése érdekében a díszítő munkára is sor került: marcipán mackó készítését tanulhatták meg tanítványaim.
E rendezvény színvonalát emelte, hogy egy régi tanítványunk felajánlását elfogadva Babakiállítást is rendeztünk. A pedagógiás osztályok pedig elkészítették a régi és új Hunyadis egyenruhákat. Csodaszép, igényes babaruhákat varrtak édesanyák, keresztmamák segítségével, amit itt is köszönök szépen.

Az ovis projektórákon a gyakorló óvoda dolgozóit és ovisait évente 6-8 alkalommal látjuk vendégül a pedagógia szaktanteremben játékos foglalkozásokon.

Rábaközi Kórustalálkozót kicsit édesapám Rozsonits Géza karnagy emlékére is szervezem.Nagy öröm számomra, hogy évről évre gyarapodik a résztvevők száma.
A családom és az én Teri óvónénim alapozta meg bennem a mesék szeretetét . Hiszem és vallom, minden életkorban alkalmas érzelmi, intellektuális, anyanyelvi, erkölcsi tehát bátran mondhatom semmi máshoz nem fogható komplex nevelésre.Azt, hogy a Hunyadiban a középiskolások ( és nem csak pedagógiások) körében ilyen osztatlan sikere lesz a Mesevetélkedőnek, gondolni sem mertem. Csak úgy nyüzsög az iskola. Tömve az aula játszani, mesélni akaró fiatalokkal.

- Az idei tanulmányi verseny eredmények is sikeres tehetséggondozó munkát bizonyítanak. Lehet motiválni a fiatalokat?

- Igényes felkészülés, előkészületek sora kell minden tanítási órára. Így tudom csak a diákokat szinte „személyre szabottan” fejleszteni.Úgy érzem, e sok kimagasló eredmény a diákok személyes sikerein is túl mutat. Öregbíti Csorna város, és a Hunyadi gimnázium pedagógiai képzésének hírnevét, valamint a következő tanév beiskolázási mutatóiban.
Saját magam is érzem, és a szülők, diákok visszajelzéseiből is tudom, hogy tanítványaink olyan szintű személyiségváltozáson mennek keresztül a 4 tanév alatt, ami jó alap a folytatáshoz, bármilyen irányt is választanak maguknak további életükben.

Nézze meg a tanév eseményeit megőrökítő képgalériát is!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 09:00, péntek | Helyi

A Castrum 9 versenyzője 7 érmet hozott haza a Diákolimpiáról

56 klub 612 versenyzője küzdött.

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 25. 09:00, csütörtök | Helyi

A megengedett sebesség duplájával ment a Speedmaraton megyei nyertese

Speedmarathon