Városlista
2020. szeptember 24, csütörtök - Gellért

Hírek

2020. Szeptember 11. 10:50, péntek | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Sikeres volt a fertőszentmiklósi tűzoltók minősítő gyakorlata

Sikeres volt a fertőszentmiklósi tűzoltók minősítő gyakorlata

Győr-Moson-Sopron megyében 2016. május elsejétől vált önállóan beavatkozó tűzoltó egyesületté a fertőszentmiklósi. Harmadikként a megyében.

Ettől az időponttól már önállóan, a hivatásos tűzoltók jelenléte nélkül is olthat tüzet és végezhet műszaki mentéseket az egyesület.

Az egyesület tevékenységéről, munkájuk szakszerűségéről évente számot kell adniuk, ahol a minősítés fenntartása érdekében a katasztrófavédelmi kirendeltség által szervezett és vezetett minősítő gyakorlatot az igazgatóság ellenőrzi és értékeli. Ez alapján szeptember 5.-én a kapuvári katasztrófavédelmi kirendeltség minősítő gyakorlatot tartott az egyesület tagjainak.

A hétvégi gyakorlat során, a Fertőszentmiklóson található - korábban Fertő-tavi Nádgazdaságként működő - üzem területén található irodaépület pincéjében feltételezett tűzeset felszámolását kellett szakszerűen végrehajtania a tizenkét önkéntes tűzoltónak, akik két gépjárműfecskendővel vettek részt a feladatok megoldásában. Az ellenőrök a füsttel teli környezetben való mozgást, a légzőkészülékben történő feladat végrehajtást, a személymentést, a sugár és táplálásszerelést, a tűzoltásvezetői feladatok megvalósulását, az EDR rádión történő szabályos kommunikáció megvalósulását és a riaszthatóságot vizsgálták, valamint meggyőződtek az egyesület által használt gépjárművek, eszközök, felszerelések megfelelő állapotáról is. A fentiek alapján minősítették az önkéntes egyesületet. Ezzel a gyakorlattal a Fertőszentmiklós ÖTE is teljesítette az előírt feltételeket, így újabb egy évig működhetnek tovább, mint önállóan beavatkozó önkéntes tűzoltó egyesület.

2220 évre megyénkben lezárult az önállóan beavatkozó önkéntes tűzoltó egyesületek minősítése, mind a hét egyesület bizonyította rátermettségét, szakmai tudását.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 24. 09:00, csütörtök | Helyi

Frissítette a katasztrófavédelem a szén-monoxid-érzékelők listáját

29 eszköz megfelelt, 32 viszont nem megfelelő minősítést kapott.

2020. Szeptember 23. 16:00, szerda | Helyi

Ismeretlen károkozókat keresnek a rendőrök

A rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2020. Szeptember 23. 13:43, szerda | Helyi

Kónyban a hatóság nem engedélyezte a más településeken is használt összevezetéses eboltást

Mit tehetnek most a kónyi kutyatulajdonosok?

2020. Szeptember 23. 09:00, szerda | Helyi

Karbantartás miatt több vasúti átjárót is lezárnak a következő hetekben

Az átjárókat teljes szélességben lezárják.