Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. November 29. 13:38, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Sikeresen levizsgáztak az új közbiztonsági referensek

Sikeresen levizsgáztak az új közbiztonsági referensek

Fő feladatuk a helyi szintű katasztrófavédelmi feladatok szakszerű ellátásának elősegítése.

Kedden délelőtt került sor az újonnan kinevezett közbiztonsági referensek vizsgájára a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon.

A közbiztonsági referens a polgármester által kijelölt, az önkormányzattal köztisztviselői jogviszonyban álló személy, aki a polgármester katasztrófák elleni védekezésre való felkészülési, védekezési, helyreállítási szakmai feladataiban, továbbá rendvédelmi és honvédelmi feladataiban működik közrea településeken. Mindennapi munkáját a település polgármestere mellett, annak hivatalában végzi, így elhelyezéséről és a munkakörülmények, egyéb feltételek biztosításáról a polgármester gondoskodik. Működési területe a település közigazgatási területe.

Az egy hetes képzés során a közbiztonsági referensek katasztrófavédelmi alapismereteket, megelőzési és iparbiztonsági ismereteket, veszély-elhárítási tervezést is tanultak, de megismerték a polgári védelmi szervezetek megalakítási, alkalmazási és mozgósítási feladatait, a védekezési feladatok logisztikai biztosítását, tanultak a mentés megszervezéséről, a lakosságvédelemről, a Vis Maior eljárásról és a karitatív szervek és az önkormányzatok együttműködési lehetőségeiről is.

A képzés megnyitóján Sallai Péter tűzoltó dandártábornok, igazgató kiemelte a referensek munkájának fontosságát és a veszélyhelyzetben való, hivatásos szervekkel történő együttműködésük jelentőségét.

A huszonhárom referens először írásbeli vizsgát, majd a háromtagú bizottság előtt a kihúzott tételből szóbeli vizsgát tett. A sikeres vizsgát követően Beke Zoltán tűzoltó alezredes, vármegyei polgári védelmi főfelügyelő adta át a tanúsítványokat és egyben gratulált a résztvevőknek. Az alezredes beszédében szintén hangsúlyozta a közbiztonsági referensek tevékenységének elengedhetetlenségét, hiszen fő feladatuk a helyi szintű katasztrófavédelmi feladatok szakszerű ellátásának elősegítése, a polgármester szakmai ismeretekkel történő támogatása.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 19:00, szombat | Helyi

Magyarországon hetente egy nő hal meg kapcsolati erőszak miatt

Rengeteg téves sztereotípia kapcsolódik a családon belüli erőszakhoz.

2024. Április 27. 16:00, szombat | Helyi

Közzétették a csornai termálfürdő árlistáját

A termálfürdő június elsején nyit.

2024. Április 27. 13:00, szombat | Helyi

Idén is várják a gyerekeket a tűzoltótáborba

Ott a helyed, ha szeretnéd megismerni a tűzoltók munkáját és felszereléseit!

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

Egy győri nőnek 48 millió forintja bánta a hiszékenységét

Megint az AnyDesk alkalmazás! Az elkövetők most banki alkalmazottnak, majd rendőrnek adták ki magukat.