Városlista
2020. szeptember 28, hétfő - Vencel

Hírek

2019. Szeptember 17. 16:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Sikeresen szerepeltek a rábaközi csapatok a megyei tűzoltóversenyen

Sikeresen szerepeltek a rábaközi csapatok a megyei tűzoltóversenyen

A megye legjobb önkéntes tűzoltó egyesületei versenyeztek.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Győr-Moson-Sopron Megyei Tűzoltó Szövetség szeptember 14-én, szombaton már hatodik alkalommal szervezte meg a körzeti versenyen kategóriájukban legjobb eredményt elért csapatoknak a megyei gyermek-, ifjúsági- és felnőtt önkéntes tűzoltóversenyt a sáráspusztai kiképző bázison.
A verseny célja a hagyományok ápolása, az egyesületek utánpótlás nevelésének elősegítése. Az egyesületek tagjai feladataikat önkéntesként, munkabér nélkül, szabadidejük terhére teljesítik.

A versenyt Vécs Pál, a megyei tűzoltó szövetség elnöke nyitotta meg, aki örömmel üdvözölte a résztvevő közel harminc csapatot, majd sportszerű versenyzést kívánt nekik. A verseny előtt a Győri Szeszgyár és Finomító Zrt. egy általa korábban használt és működőképes Polonia típusú kismotorfecskendőt adott át a megyei tűzoltó szövetség részére, ahol az még jól fogja szolgálni az önkéntes tűzoltó egyesületek gyakorlásait.

A versenyzők indulási sorrendje sorsolás útján dőlt el, majd párhuzamosan megkezdődött a viadal kismotorfecskendő szerelés és a váltófutás versenyszámokban.

A versenyen 26 csapat vett részt három – gyermek, ifjúsági és felnőtt - korcsoportban, hat kategóriában. Mindenki sportszerűen küzdött a dobogós helyekért, a csapattagok lelkesen buzdították egymást, több településről a polgármesterek is elkísérték az önkénteseket, s a helyszínen szurkoltak értük. A rendezvényre sokan voltak kíváncsiak, a versenyzők pedig, – már a legkisebbek is – szakszerűen kapcsolták össze a tömlőket, gyorsan futottak, küzdötték le az akadályokat, és mindent beleadtak, hogy a lehető legjobb helyezést tudja megszerezni csapatuk.

A helyezésekről most is a másodpercek döntöttek, a rendezvény értékelését Sallai Péter tűzoltó dandártábornok, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság igazgatója tartotta, aki kiemelte, hogy mindenki egyre felkészültebb, és dicséretes, ahogy a gyerekek és fiatalok is küzdöttek. Érdekességként említette, hogy az összesített legjobb eredményt idén már nem a felnőttek, hanem a lipóti ÖTE ifjúsági fiú csapata érte el.

A gyermek lány kategóriában idén a győrújbaráti ÖTE kislányai nyertek, a gyermek fiú kategóriában a lipóti fiúk csapata állhatott a képzeletbeli dobogó felső fokára. Ifjúsági lány kategóriában a bágyogszováti ÖTE lányai, ifjúsági fiúk között a lipóti ÖTE fiú csapata győzött. A felnőtt nők és a felnőtt férfiak között is a Fertőszentmiklós ÖTE csapata lett idén az első.

A részletes eredmények kategóriánként:

Gyermek lány kategória:

4. helyezett: Völcsej csapata

3. helyezett: Csorna

2. helyezett: Fertőszentmiklós

1. helyezett: Győrújbarát ÖTE

Gyermek fiú kategória:

5. Völcsej

4. Győrszemere

3. Csorna

2. Fertőszentmiklós

1. Lipót csapata

Ifjúsági lány kategória:

3. Mosonszolnok

2. Győrújbarát

1. Bágyogszovát ÖTE csapata

Ifjúsági fiú kategória:

5. Pereszteg

4. Fertőszentmiklós

3. Győrújbarát

2. Bágyogszovát

1. Lipót ÖTE csapata

Felnőtt női kategória:

4. Koroncó

3. Völcsej

2. Bágyogszovát

1. Fertőszentmiklós ÖTE csapata

Felnőtt férfi kategória:

5. Lipót

4. Völcsej

3. Csorna

2. Győrújbarát

1. Fertőszentmiklós ÖTE csapata

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság egy vándorserleget ajánlott fel a 800 liter/perces kismotorfecskendő-szerelés versenyszámban a legjobb időeredményt elért csapatnak, amelyet idén a győrújbaráti ÖTE felnőtt férfi csapata érdemelt ki.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Tűzoltó Szövetség különdíját, amely a leggyorsabb váltófutásért járt, a Lipót ÖTE felnőtt férfi csapata vihette haza.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Tűzoltó Szövetség a legjobb összesített időeredményt elért gyerekcsapatoknak különdíjat, pólókat adott át, amelyet a győrújbaráti lányok és a lipóti fiúk gyerekcsapata vehetett át.

Az oklevelek, érmek és kupák átadása után Sallai Péter tűzoltó dandártábornok megköszönte a csapatoknak a részvételt és a jó hangulatú, sportszerű versenyzést. További jó felkészülést is kívánt az egyesületeknek, hiszen jövőre ismét várjuk majd a megyei versenyre a legjobban teljesítő önkénteseket.

Az önkéntes tűzoltó egyesületek hagyományápoló, fiatalokat nevelő, közösségformáló és tűzmegelőzési funkciót töltenek be, de részt vesznek a helyi közbiztonsági, veszélymegelőzési munkákban is. Az egyesületek működése, az önkéntesség, a katasztrófavédelem által támogatott társadalmi érték.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 28. 16:00, hétfő | Helyi

Ittas sofőröket fogtak a csornai és a győri rendőrök

Iszik, vagy vezet?

2020. Szeptember 28. 13:00, hétfő | Helyi

Véradások a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.

2020. Szeptember 28. 08:00, hétfő | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Hálózatkarbantartás miatt lesz áramszünet.

2020. Szeptember 27. 10:00, vasárnap | Helyi

Papírgyűjtést szervez a csornai Széchenyi iskola

Tanulmányi versenyekre, szabadisős programokra gyűjtenek.