Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2015. Április 02. 13:00, csütörtök | PR
Forrás: Kustor Réka, képek: pinterest.com

Skandináv inspiráció

Skandináv inspiráció

Lakberendezési tanácsok

Mi jut először eszünkbe a skandinávokról? Többek között egy autómárka, biztosan a LEGO, na és persze a designerek. A régi-új skandináv lakberendezési stílus mind jobban gyűrűzik be kis hazánkba, és lassan körbefonja azt. A stílus jegyeit elnézve a kettősség érzését kelti. Egyszerre minimalista, és klasszikus, hagyományos, és modern, formabontó, és letisztult. A tervezés középpontjában olyan használati tárgyak állnak, melyekre az esztétikus megjelenés jellemző, ugyanakkor nagy tömegek számára elérhetőek.

Nézzük meg, hogyan lophatjuk be ezt az életérzést az otthonunkba.

Engedd be a fényt! Röviden, és tömören, világos falak, tág, vagy annak tűnő terek, nagy ablakok. Valószínű, hogy ez abból adódik, hogy a téli hónapokban kevés a napsütéses órák száma, amit ezáltal szeretnének kompenzálni.

Színek. A helyiségek alapszíne általában fehér, melyet feldobhatunk egy-egy pasztell, vagy élénk színű kiegészítővel.

Melegség. A skandináv otthonok elmaradhatatlan kelléke a kandalló. Mind funkciójával, mind pedig megjelenésével melegséget áraszt.

Természetközeli. A faanyok bőséges használata a stílus fő jellemzője. A faparketta lehet tölgy, fehérített tölgy anyagú. Nem szűkölködnek a szabadon álló gerendák, falburkolatok alkalmazásban sem. Fa, kő, tégla, nád, minden, ami természet közeli, jöhet!

Tágas. A szobákban a kevesebb néha több elv érvényesül. Már-már puritán, mégis mindennek megvan a helye.

Praktikus: a konyha sincs túlspilázva. A fehér magasfényű konyhabútor hűen tükrözi a stílus jegyeit, melyet feldobhatunk egy ötletes fűszertartóval, törekedve a maximális helykihasználásra.

Reméljük, hogy sikerült közelebbről is megismerni a skandináv életérzést, amennyiben valaki meg is valósította, vagy inspirálta a lakásfelújításban, szívesen várjuk a képeket a foto@inforabakoz.hu címre. A kapott fotókat a későbbiekben közöljük a folyamatosan bővülő képgalériánkban.

Csak egy kattintás!

A cikkhez kapcsolódó vállalkozások hirdetéseire kattintva akár további információhoz is lehet jutni az általuk kínált termékekről, szolgáltatásokról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 27. 14:33, szerda | PR

Az állítható magasságú íróasztal: kulcsod a tökéletes ergonómiához

Megvetted már a legkényelmesebb irodaszéket, de még mindig gyakran fáj a hátad? Lehet, hogy itt az ideje átgondolnod azt is, hogy milyen íróasztalhoz ülsz le minden egyes nap.

2024. Március 12. 10:01, kedd | PR

Hogyan legyünk produktívak

Bevált stratégiák

2024. Március 12. 09:53, kedd | PR

Érzelmi intelligencia a vezetői munkában

Milyen egy érzelmileg intelligens vezető?