Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. December 27. 11:03, szerda | Helyi
Forrás: police.hu

SMS-ben érkező kérésre sose adja meg bankkártyájának adatait!

SMS-ben érkező kérésre sose adja meg bankkártyájának adatait!

Hogy mennyire terjed ez a csalás, azt az is mutatja, hogy a cikk feltöltése közben szerkesztőségünk e-mail címére is érkezett azonos tartalmú üzenet.

Újra és újra felhívja a rendőrség a figyelmet arra, hogy semmilyen körülmények között ne adják meg a bankkártyájuk adatait „csomagküldő szolgálatoktól” érkező értesítések alapján. Ennek ellenére sajnos azonban még sokan jóhiszeműen megteszik ezt.

Ebbe a hibába esett az az áldozat is, aki egy – látszólag – csomagküldő szolgálattól érkező SMS alapján, az ott kapott linkre kattintva megadta a bankkártyájának adatait, a CVC kódot és a lejárati időt, továbbá egy mobilfizetési megoldáshoz kapott kódot is. Ezt követően a számlájának terhére egy távol-keleti országban vásároltak ismeretlen csalók.

SMS-ben érkező kérésre sose adja meg bankkártyájának adatait! Legyen óvatos, ne hagyja, hogy átverjék!

- Ha csomagot vár, ellenőrizze a kapott üzenet telefonszámát! Magyarország nemzetközi előhívó száma +36. Ha nem így kezdődik a küldő száma, mindenképpen gyanakodjon!

- Azért, mert ugyanarra a szolgáltatóra hivatkozik az üzenet, akitől Ön csomag érkezését várja, még egyáltalán nem biztos, hogy onnét is keresik!

- A csomagküldő szolgálatok soha nem kérik el a bankszámlájának, valamint bankkártyájának adatait, illetve a CVC kódot sem. Csak a névre, a szállítási címre, illetve a közvetlen elérhetőségekre (telefon, e-mail) van szükségük. Ezeket az információkat azonban a rendelés leadásakor a webshop részére kell megadni. Ők veszik fel a kapcsolatot a szállítást végző vállalkozással, majd adják át részére ezeket az adatokat.

A rendőrség a Mátrix Projekt keretében kiemelt figyelmet fordít az online csalások felderítésére. Az internetes csalások megelőzéséről további hasznos információkat, aktualitásokat, tanácsokat a KiberPajzs oldalán talál.

Címkék: bankkártya, csalás, e.mail, sms

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 13:00, vasárnap | Helyi

A közlekedésbiztonsági vetélkedőn egy család egy új autót nyer

Közlekedik a család.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

Vegyszeres gyomirtás a Csorna-Pápa vasútvonalon

Felhívás

2024. Április 27. 19:00, szombat | Helyi

Magyarországon hetente egy nő hal meg kapcsolati erőszak miatt

Rengeteg téves sztereotípia kapcsolódik a családon belüli erőszakhoz.

2024. Április 27. 16:00, szombat | Helyi

Közzétették a csornai termálfürdő árlistáját

A termálfürdő június elsején nyit.