Városlista
2022. június 26, vasárnap - János

Hírek

2013. Április 15. 09:28, hétfő | Belföld
Forrás: mno.hu

Snowman néven érkezik a Škoda terepjárója

Snowman néven érkezik a Škoda terepjárója

A kompakt hobbiterepjárók egyre nagyobb sikernek örvendenek, így a Volkswagen konszern szemszögéből logikusnak tűnik a stratégia, hogy a lehető legtöbb leányvállalat portfólióját hasonló típusokkal gazdagítsák. A Škoda palettáján legkésőbb 2016-ban felbukkanó SUV a Snowman elnevezést kapja a keresztségben.

Ami az újdonság megjelenését illeti, a márkaarculatba simulva a Rapid és az új Octavia modelleken megismert modernebb formákat és stíluselemeket láthatjuk majd viszont, miközben a magasabb felépítés gondoskodik arról, hogy a terepes hangsúlyosan elkülönüljön a Scout átiratoktól is.

A Snowman esetében meglepetés, hogy a típus öt és hét üléssel egyaránt megrendelhetővé válik, hiszen a Škoda nagyobb utasteret rejteget majd a felmenőnek számító Tiguannál is. A műszaki tartalom vonatkozásában a későbbiekben egy plug-in hibrid kivitel is debütálhat, ám a forgalmazás kezdetén kizárólag a már ismert hajtásláncok teljesíthetnek szolgálatot. Benzines fronton az 1,4 literes TSI 150, a kétezres 180 vagy 220 lóerős teljesítménnyel állhat rendelkezésre, míg a hasonló hengerűrtartalmú dízel 150, illetve 185 paripát állíthat csatasorba. Az újdonság nagyságrendileg 7 millió forintos alapárával olyan konkurenseket szemel ki magának, mint a Ford Kuga, vagy éppen japán földről a Honda CR-V és a Toyota RAV4, de borsot törhet nagy összehasonlító tesztünk képviselőinek orra alá is.

Címkék: Škoda, autó, terepjáró

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 26. 17:01, vasárnap | Belföld

Tizenhét körözött kamiont foglaltak le Nagylakon és Csanádpalotán

Tizenhét, az olasz hatóságok által körözött kamiont foglaltak le a magyar rendőrök a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen és a nagylaki közúti határátkelőhelyen - közölte a rendőrség vasárnap honlapján.

2022. Június 26. 15:44, vasárnap | Belföld

Júliustól újraindítja budapesti járatát az Air China

Air China kínai légitársaság újraindítja a több mint két éve bezárt járatát Peking és Budapest között, így július 7-től újra közvetlen menetrend szerinti repülőjárat köti össze a két fővárost

2022. Június 26. 14:03, vasárnap | Belföld

Honvédelmi miniszter: rendkívül súlyos a migrációs helyzet Magyarország déli határánál

Rendkívül súlyos a migrációs helyzet Magyarország déli határánál - közölte a honvédelmi miniszter vasárnap a Facebookon azt követően, hogy látogatást tett a hadsereg kelebiai határvédelmi bázisán.

2022. Június 26. 13:01, vasárnap | Belföld

Mindenhol illegális hulladékhegyeket hagytak, lebuktak

Befejezték a rendőrök annak az ügynek a vizsgálatát, mely ismeretlen tettesek ellen indult, akik Szekszárdon több helyen hulladékot helyeztek el, ezzel hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntettét követték el.