Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Április 15. 07:03, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress

Sokan használják szórakozásra az internetet

Sokan használják szórakozásra az internetet

A világ internetezőinek hattizede látogat olyan oldalakat, ahol a hobbijáról, személyes érdeklődését kielégítő témákról talál információkat.

A világhálón böngésző magyarok még ennél is nagyobb része, kétharmada keres fel kedvteléseivel kapcsolatos portálokat – csak a török és a kínai netezők előznek meg bennünket ebben a vonatkozásban.

Népszerűek a letöltések is, 43 százalék szedett le a netről zeneszámokat, 34 százalék filmeket, 22 százalék nézett online módon televíziót az elmúlt negyedévben. A magyarok zene- és filmletöltési gyakorisága az átlagosnak pontosan megfelelő, míg az weben keresztüli tévézés valamivel kisebb hányadukra (18 százalékra) jellemző. Videojátékot 22 százaléknyian játszanak, pénzbevétellel kecsegtető online szerencsejátékot 13 százaléknyian. A magyar netezők viszonylag kis hányada, 17 százaléka szokott szórakozni online videojátékkal. Honfitársaink 16 százaléka kockáztatja rendszeresen a pénzét valamilyen online szerencsejátékban, ezzel egy kicsivel felette vagyunk a nemzetközi átlagnak – ezek a legfontosabb megállapításai annak az Ipsos-felmérésnek, amely 24 ország internetezői körében készült.

Az internetezők többsége a saját kedvteléseire, hobbijainak kielégítésére használja a világhálót. A személyes szórakoztatásra szánt szörfölés szerelmesei leginkább a törökök, a kínaiak, de a magyarok, a japánok, a dél-koreaiak és a svédek is az élvonalba tartoznak. Népszerű elfoglaltság a letöltés – különösen a zeneszámok esetében –, a netezők közül tízből négyen használták ilyen célra a webet az elmúlt negyedévben, míg tízből hárman tettek így a mozifilmek és tízből ketten a televíziós műsorok vonatkozásában. Kína messze világelső mindhárom területen, az ottani netezők többsége gyakorolja a zeneletöltést, webern keresztül jut hozzá a mozifilmekhez és online módon követi a tévéműsorokat. Rajtuk kívül még a törököknél is számottevő ez a tevékenység. A sor másik végén a japánok állnak, közülük elég kevesen éltek ezekkel a lehetőségekkel az elmúlt három hónap folyamán. Franciaországban is elég kevesen tartoznak a letöltők közé ezeken a területeken. Tízből három internetező játszik online videójátékokat, s 13 százaléknyian válaszolták, hogy pénzben fogadva pókereznek, bingóznak a neten. Kína világelső a videójátékok frontján is, őket a lengyelek és a törökök követik. Legkevésbé a svédek, a dél-koreaiak, a magyarok és a franciák kedvtelése a webes játék. A felmérésben résztvevő 24 ország lakói közül az indiaiakra a legjellemzőbb az online szerencsejáték : minden negyedik netező használta erre az internetet az elmúlt három hónapban. Őket a Szaúd-Arábiában élők, a lengyelek, a dél-koreaiak és a svédek követik. Legkevésbé az olasz, a német, a mexikói, a kínai és az ausztrál netezők szenvedélye az online szerencsejáték.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni