Városlista
2019. november 20, szerda - Jolán

Hírek

2012. Május 12. 14:01, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress

Sokan nem rendelkeznek adójuk 1 százalékáról - több pénz marad az államkasszában

Sokan nem rendelkeznek adójuk 1 százalékáról - több pénz marad az államkasszában

A múlt esztendőben 3,4 millió magánszemély kétszer 13,7 milliárd forintot, összesen 27,5 milliárdot ajánlhatott volna fel.

Az érintettek közül kétmillióan éltek a lehetőséggel, ám mindkét százalékát csupán 1,3 millió személy indította útnak - írja a Magyar Nemzet.

A hazai civil szféra képviselőinek így összesen 9,2 milliárd forintot címeztek a polgárok, míg a vallási élet résztvevőit 5,1 milliárdhoz, a Nemzeti tehetségprogramot pedig másfél milliárdhoz juttatták. Mindez egyben azt is jelenti, hogy a tavalyi 27,5 milliárd forintból 16 milliárd sorsáról rendelkeztünk, vagyis több mint 11 milliárd forintot a kincstárban hagytunk. Az egyszázalékos összegek sorsának alakulásáról az adóhivatal márciusban küldött részletes beszámolót az Országgyűlés szakbizottságának. Ebből – a fentieken túl – számos érdekesség is kiderül. Például az, hogy a tavalyi 16 milliárdból 11 milliárdot a budapesti szervezeteknek ajánlottak fel. A legkevesebbet, nyolcvanmillió forintot Nógrádba küldték, Somogyba 121 millió, Tolnába 140 millió érkezett.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 20. 07:25, szerda | Belföld

Áder János: Magyarország 2050-re klímasemlegessé válhat

Magyarország 2050-re klímasemlegessé válhat, ebben fontos szerepet játszik a paksi atomerőmű új blokkjának felépítése, a közlekedés zöldítése, az ipari termelés átalakítása és a folyamatos erdőtelepítés

2019. November 20. 07:19, szerda | Belföld

Fokozottan ellenőrzik a webáruházakat az év végi ünnepi időszakban

Fokozottan ellenőrzi az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az online áruházakat az év végi ünnepi időszakban, a kiemelt vizsgálatok már november elején elkezdődtek

2019. November 20. 06:36, szerda | Belföld

Napirenden a képviselők jogállásának és a házszabálynak a módosítása

Az Országgyűlés szerdán összesen kilenc törvényjavaslat általános vitáját bonyolítja le.

2019. November 20. 06:34, szerda | Belföld

Kezdődik a Tudomány Világfóruma

Szerdán kezdődik a Tudomány Világfóruma (World Science Forum, WSF), amelyet Áder János köztársasági elnök és Lovász László, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnöke nyit meg Budapesten.