Városlista
2023. február 2, csütörtök - Karolina

Hírek

2016. Június 17. 07:37, péntek | Sport
Forrás: mti

Sportközgazdász: új távlatokat nyithat a magyar válogatott szereplése

Sportközgazdász: új távlatokat nyithat a magyar válogatott szereplése

Sportgazdasági értelemben teljesen új távlatokat nyithat a magyar válogatott szereplése az Európa-bajnokságon, például a szponzorációk kapcsán - mondta Szabados Gábor sportközgazdász az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

Úgy fogalmazott: rendkívüli lehetőséget jelent minden ilyen siker, ami segít, hogy a magyar futball valódi reklámhordozóvá tudjon válni.

A szakértő szerint az lenne a lényeg, hogy a magyar válogatott sikerét fel lehessen használni például a magyar bajnokság népszerűségének növelésére is.

A sportközgazdász kitért arra, a kiemelt sportesemények történetében vannak példák elkészült létesítményekre, amelyeknek sem a finanszírozása, sem az utóhasznosítása nem volt megoldott. Példaként hozta fel a 2014-es, Brazíliában megrendezett labdarúgó-világbajnokságot, amelyre úgy készültek el stadionok, hogy azokban már szinte senki nem játszik.

Franciaország sokkal tudatosabban tervezte meg az Európa-bajnokságot. Négy új stadiont építettek és hatot újítottak fel, de már most látszik, hogy ezeket tudják majd használni a bajnokság után is - mondta.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 28. 07:46, szombat | Sport

Szoboszlai Dominik nyerte a Magyar Aranylabdát

Szoboszlai Dominik, az RB Leipzig és a magyar válogatott labdarúgója érdemelte ki a Magyar Aranylabda-díjat a 2022-es teljesítményéért.

2023. Január 26. 06:53, csütörtök | Sport

Súlyos magyar vereség Dániától a negyeddöntőben

A magyar férfi kézilabda-válogatott 40-23-ra kikapott a címvédő Dániától az olimpiai kvalifikációs világbajnokság negyeddöntőjében, szerdán Stockholmban.

2023. Január 26. 00:00, csütörtök | Sport

Lewis Hamilton korábbi csapatában kezdi a szezont Gender Tamás Junior

Az ifjú tehetség az olaszországi Lonatóban a WSK Champions Cup első versenyhétvégéjén áll rajthoz továbbra is a Parolin Racing Kart gyári csapatának színeiben.

2023. Január 25. 13:52, szerda | Sport

Messi mégis távozhat a PSG-ből

Sajtóhírek szerint fordulat állhat be Lionel Messi ügyében és a hétszeres aranylabdás futballista mégis távozhat a Paris Saint-Germain együttesétől.