Városlista
2022. december 5, hétfő - Vilma

Hírek

2012. Március 09. 14:01, péntek | Külföld
Forrás: OrientPress

Összejött a görögöknek a kötvénycsere akció - örülnek a piacok

Összejött a görögöknek a kötvénycsere akció - örülnek a piacok

Hatalmas kő zuhant le a befektetők szívéről az esti órákban amikor már biztossá vált, hogy sikerült a kritikus görög kötvénycsere-akció.

A piacok már tegnap egész nap megelőlegezték a sikert. A tőzsdék emelkednek, ahogy a nyersanyagok ára is, a forint szárnyalt a jó hír hátán.

A Bux szerény mértékű emelkedéssel zárt, de nyugat-európa 1 és 2,5 százalékos pluszban, míg New York több mint 1 százalékos emelkedéssel fejezte be a napot. A jó hangulatot kivételesen a görögök táplálták. Úgy tűnik elhárult a veszélye egy rendezetlen görög államcsődnek, ugyanis ma reggeli bejelentés szerint sikeresen zárult a görög kötvénycsere-programban való részvételre meghirdetett jelentkezés. A jelentkezési arány 85,8 százalék volt. Ez azt jelenti, hogy a magánhitelezők ilyen arányban hajlandóak arra, hogy a birtokukban lévő 206 milliárd euró névértékű görög állampapírt hosszú lejáratú államkötvényekre cseréljék.

Ami a makroadatokat illeti, Amerikában 8 ezerrel nőtt az újonnan munkanélküli segélyt igénylők száma múlt héten. Az elemzők stagnálást vártak. Közben felgyorsult a munkahelyteremtés Amerikában, az elmúlt hat hónapban több mint 1 millió új munkahelyet hoztak létre. A nyersanyagárak feljebb kapaszkodtak, az amerikai könnyűolaj súrolja a 107 dolláros szintet, a Brent 125 dollár fölött áll. Drágult az arany is, az unciánkénti jegyzés 1705 dollár, az ezüst ára azonban 34 dollárra esett.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 04. 18:44, vasárnap | Külföld

Manfred Weber: újabb migrációs válság alakulhat ki Németországban

2022. December 04. 11:11, vasárnap | Külföld

Amerikai védelmi miniszter: a következő évek meghatározzák Európa biztonságának jövőjét

A következő néhány év fogja meghatározni a Kínai Népköztársasággal való versengés kereteit és fogja kialakítani Európa biztonságának jövőjét is

2022. December 01. 13:54, csütörtök | Külföld

Lavrov: nem állíthatók helyre Oroszország és a Nyugat korábbi kapcsolatai

Nem állíthatók helyre Oroszország és a Nyugat korábbi kapcsolatai - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter csütörtöki moszkvai, az európai biztonság kérdéseiről megtartott sajtótájékoztatóján.

2022. December 01. 13:52, csütörtök | Külföld

A horvát kormány döntött az üzletek vasárnapi zárva tartásáról

A horvát kormány csütörtökön döntött az üzletek részleges vasárnapi zárva tartásáról - közölte Marin Piletic munkaügyi miniszter a kabinet ülését követő sajtótájékoztatóján.