Városlista
2022. december 1, csütörtök - Elza

Hírek

2012. November 08. 09:43, csütörtök | Kék hírek
Forrás: MTI

Összesen 44 millió forintnyi e-cigaretta hatóanyagot foglaltak le a vámosok

Összesen 44 millió forintnyi e-cigaretta hatóanyagot foglaltak le a vámosok

Összesen 44 millió forintnyi, elektromos cigarettába (e-cigaretta) való, engedély nélküli hatóanyagot foglaltak le a vámosok a fővárosban - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vám- és jövedéki szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Suller György Attila őrnagy közleménye szerint a pénzügyőrök és a gyógyszerészeti szakhatóságok egy illegálisan üzemelő elektromoscigaretta-gyártó vállalkozást ellenőriztek az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) megkeresése alapján.
A közleményben a szóvivő emlékeztetett arra, az Emmi márciusban tájékoztatót adott ki, hogy az e-cigarettákhoz használt nikotin tartalmú hatóanyag gyógyszernek minősül. Annak gyártása, forgalmazása szigorú feltételekhez kötött és az ilyen termékek esetén a gyógyszerek engedélyezésére vonatkozó szabályok szerint kell eljárni.
A gyártott termékekre vonatkozóan a gazdálkodó gyógyszer forgalomba-hozatali engedéllyel nem rendelkezett, a gyógyszergyártásra, a gyógyszer nagykereskedelemre és a lakossági gyógyszerellátásra engedélye nem volt - ismertette.
Suller György Attila közölte, egyebek mellett több ezer, e-cigarettába való utántöltő folyadékot és kapszulát, valamint mintegy 13 kilogramm színtiszta folyékony nikotint foglaltak le a vámosok 44 millió forint értékben.
Hozzátette, az ügyben ismeretlen tettes ellen gyógyszerrendészeti szabálysértés elkövetésének gyanúja eljárást indítottak.

Címkék: bűncselekmény

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 11. 18:05, péntek | Kék hírek

A kocsma tulajdonosára támadt, amiért be akart zárni

2022. November 10. 08:20, csütörtök | Kék hírek

Akkumulátort, katalizátort és közel 1000 liter gázolajat lopott, a rendőrök elfogták

Az eljárás adatai alapján a rendőrök 2022. november 6-án éjszaka a 710-es számú főúton, Papkeszi külterületén állítottak meg egy személygépkocsit, és ellenőrizték annak vezetőjét.

2022. Október 29. 09:58, szombat | Kék hírek

Megpróbált elmenekülni a rendőrök elől a suzukis, nem lett jó vége!

Bódult állapotban vezetett és még jogosítványa sem volt, a rendőrök elfogták, miután alaposan összetörte az autóját és magát.

2022. Október 22. 13:44, szombat | Kék hírek

Elfogtak egy drogterjesztő taxist Budapesten

A rendőrök kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítanak egy 43 éves férfit, aki taxijából árulta a tiltott szereket - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szombaton a police.hu oldalon.