Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2016. Október 03. 13:00, hétfő | Helyi
Forrás: Tóth Imre

Stadion lesz a szanyi sporttelepből

Stadion lesz a szanyi sporttelepből

Az egykori Népstadion székeiben ezután szanyi szurkolók ülnek.

Szany Nagyközség Önkormányzata 200 darab nézőtéri széket igényelt az
elbontott Puskás Ferenc stadionból (régebben Népstadion). Miután kiderült, hogy a kért mennyiséget a sportegyesület megkapja, azonnal elindult a szervező munka, melyet Funtek János jegyző koordinált. A székek elhelyezésének megtervezése után megkezdődtek a munkálatok.

A METÁLL-RÁB 2001. Kft. legyártotta a tartószerkezeteket, a SZANYÉPSZER Kft. az anyagbeszerzésben és a szintezésekben működött közre. A tartószerkezetekhez szükséges betont a SZANYI KAVICSBÁNYA-Varga Péter E.V. és a PIROS-BETON Kft. biztosította.

Ezzel párhuzamosan megjelentek a régi sportolók, sportvezetők, sportkedvelők a sporttelepen, mely a gépek zajától is hangossá vált. Csordós Albin gépe megkönnyítette és meggyorsította a betonalap lyukak kifúrását. Ezután a kézi földmunkák és a kiemelt föld elszállítása következett. A lyukak aljának szintre betonozása és az alap megszilárdulása után helyezték el a fém tartó szerkezeteket. A betonozást megkönnyítette, hogy Horváth István vállalkozó a rakodógépet a dolgozók rendelkezésére bocsátotta, ez jelentősen meggyorsította a munkát. Míg a lebetonozott tartóoszlopok megszilárdultak, sterimobbal megtörtént a nézőtéri székek vegyszeres lemosása is.

Az utolsó munkafázis a székek felszerelése volt. A földkiemelés, betonozási és tartószerkezet elhelyezési munkák szakmai irányítását Kovács István végezte. A szép környezetben lévő, és mindig jó állapotban lévő sporttelep a székek elhelyezésével impozáns látványt nyújt, és a szanyi sportkedvelők számára biztosítja a kényelmes szurkolás lehetőségét. Mindenki nagy kedvvel, szorgalmasan végezte a munkát, és látszott az arcokon az az öröm, büszkeség, hogy a szanyi sporttelep szinte stadionná változott. Az edzésre érkező aktív játékosok is jóleső érzéssel szemlélték a végeredményt.

Köszönet illet minden embert, akik a gyors munkavégzéssel hozzájárultak a végső eredmény kialakulásához. Munkájuk példaértékű volt, és bebizonyította azt is, hogy Szanyban mennyien szeretik a sportot. Ezek az emberek megérdemlik, hogy nevüket felsoroljuk, hisz példát mutattak az elkövetkező feladatokhoz csatlakozóknak is: Ács Jenő, Csordós Albin, Egri Nagy Sándor, Funtek János, Funtek László, Farkas Imre, Hegedüs Tibor, Hegyi Ferenc, Horváth István, Huszár Ferenc, Huszár Zoltán, Kovács István, Pető Tamás, Magyar Gusztáv, Szabó Rezső, Teke György, Tóth Ferenc, Tóth Imre, Török Frigyes id. Töreki Gyula, Ifj. Töreki Gyula és az önkormányzat fizikai dolgozói.

Igazi örömet azonban az okozna mindnyájunknak, ha ezután a vasárnapi mérkőzéseken rendre győztesen vonulna le a pályáról labdarúgó csapatunk, meghálálva a sok társadalmi munkát.

Tóth Imre

Címkék: foci, Sportegyesület, szany

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 09:00, kedd | Helyi

A Költészet napjára emlékeznek Páliban

Devecseri Zoltán verseskötetének bemutatása

2024. Április 15. 16:00, hétfő | Helyi

Az elmúlt héten nyolcvannyolc eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek a megyében

A 15. héten történt.

2024. Április 15. 13:00, hétfő | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2024. Április 15. 09:00, hétfő | Helyi

Véradások a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.