Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Április 01. 07:00, szerda | Helyi
Forrás: Európai Parlament Tájékoztatási Iroda

Strasbourgi utazást nyerhetnek az európai kvízjáték középiskolás győztesei

Strasbourgi utazást nyerhetnek az európai kvízjáték középiskolás győztesei

Rábaközi középiskolák figyelem! Versenyezzetek ti is!

Folytatódik az Európai Parlament Tájékoztatási Irodájának középiskolai vetélkedője, az online EUROSCOLA-játék. A tavaszi versenyidőszak 2015. április 13-tól 24-ig tart. A játékon a magyarországi középiskolák által nevezett csapatok mérik össze tudásukat Európáról és az Európai Unióról. A legjobban teljesítő négy csapat részt vehet az Európai Parlament strasbourgi szimulációs játékán, ahol a 27 másik tagállamból érkező társaikkal együtt egy napra EP-képviselővé válhatnak. A csapatok kiutazását az Európai Parlament támogatja.

Az EUROSCOLA-játék, amelyet az Európai Parlament budapesti Tájékoztatási Irodája 2013-ban indított el Magyarországon, egy internetes tudásalapú kvízjáték, Európa földrajzához, történelméhez, gazdaságához és az Európai Unióhoz kapcsolódó feleletválasztós kérdésekkel. Célja, hogy a középiskolás diákok játékos formában mérjék fel, és fejlesszék Európával kapcsolatos ismereteiket.

A versenyidőszak alatt a vetélkedőben való részvételhez regisztráció szükséges: az iskola egy pedagógusa regisztrálja az adott középiskolát, amelyre a verseny ideje alatt bármikor sor kerülhet. A regisztráció után a körülbelül 15 percet igénylő kvízt április 13–24. között lehet kitölteni egy alkalommal. A vetélkedő során a csapatok 30 kérdést kapnak 10 kategóriában Európa földrajzáról, történelméről, kultúrájáról és az Európai Unió intézményeiről és működéséről. A vetélkedő próbajátéka regisztráció nélkül is elérhető a versenyidőszakon kívül a www.euroscola.hu weboldalon keresztül.

Az online játékon legjobban teljesítő négy csapat - iskolánként maximum 24 diák és két kísérő pedagógus - ellátogat az Európai Parlament székhelyére, Strasbourgba. A program keretében a diákok egy napra EP-képviselővé válnak és egy szimulációs játékon vesznek részt, ahol egy fontos európai kérdésre kell közös megoldást találniuk.

Az Európai Parlament támogatásával évente körülbelül 300 magyar diák kap lehetőséget, hogy megismerhesse az Európai Parlament munkáját Strasbourgban, és kortársaikkal munkacsoportokat alkotva együtt vitassák meg az Európai Unió kérdéseit. A program így keretet biztosít Európa fiataljainak, hogy közelebbről megismerhessék az uniós döntéshozatali folyamatokat, és megtapasztalják az együttműködés fontosságát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!

2024. Április 24. 13:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Szilban

Te Szedd!

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

Főzőverseny felhívás a Kónyi Bikafesztiválra

Főzőcsapatok jelentkezhetnek.

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei