Városlista
2022. november 29, kedd - Taksony

Hírek

2014. Április 28. 11:44, hétfő | Helyi
Forrás: saját forrás

Study Tour program Fertődön

Study Tour program Fertődön

Leader pályázat támogatásával mutatták be a sajtó képviselőinek Fertőd, a Fertő-part turisztikai kínálatát.

A Fertődért Egyesület által szervezett STUDY TOUR programra 32 érdeklődő regisztrálta magát, akik három napig ismerkedhettek a környék látnivalóival 2014 április 24-26 között.

Április 24-én csütörtökön délután 15.30 kor egy sajtótájékoztatóval kezdődött el a program. Vizi István, az Esterházy kastély turisztikai vezetője tájékoztatta a sajtó képviselőit a kastély fejlesztéseiről, turisztikai kínálatairól.

Horváth Zoltán, a Fertődért Egyesület elnöke ismertette az egyesület Leader pályázat keretén belül megvalósított fejlesztéseit. Bemutatta a Bike SOS szolgáltatást, az általuk készített kiadványokat, kerékpáros térképeket és a Pihenjen Fertődön nyereményjátékot. (A nyereményjáték részleteit és feltételeit külön cikkben fogjuk ismertetni)

Bodnár Zoltán, a Fertődi Lokálpatrióta egyesület alelnöke, mint a Pihenjen Fertődön akció főtámogatója megköszönte a Fertődért Egyesületnek a helyi kerékpáros turizmus fejlesztése érdekében végzett munkáját.

A sajtótájékoztató végén Goda István, a nemzeti park turisztikai vezetője mutatta be a Fertő Hanság nemzeti parkot és annak ökoturisztikai kínálatát.

A sajtótájékoztató után a vendégek egy része kerékpárral járta be Fertődöt, a bemutatott Esterházy körutat.

Az esti vacsora során az újságírók Fertőd gasztronómiájával és a soproni borvidék boraival ismerkedtek. A borkóstolót a Lővér Pince ügyvezetője, Magyar Dezső tartotta.

Április 25-én pénteken kerékpártúrát szerveztek a résztvevőknek, melynek soránmegmutatták a Fertő-part nevezetességeit. Ez egy bárki számára végig kerekezhető útvonal, egész napos aktív családi program. A túra a László majorban kezdődött, ahol a majorsággal és a Fertő-tó élővilágával, történetével ismerkedtek meg a vendégek Goda István segítségével.
Továbbhaladva magaslesről megfigyelték a szikes tavak madárvilágát, majdFertőújlak és Illmitz következett. A kikötőből a komppal keltek át Fertőrákosra.A program végén megismerkedtek a vendégek a fertőszéplaki vasúti lámpa múzeummal, a fertőszéplaki tájházakkal.

Április 26-án szombaton a vendégek az Esterházy kastélyt járták be szakértő idegenvezetéssel.


Ezek érdekelhetnek még

2022. November 29. 09:00, kedd | Helyi

Villanymozdony, családi ház és hulladék is égett

A 47. héten történt

2022. November 28. 16:00, hétfő | Helyi

Csak a gyertya égjen, ne az otthonunk!

Advent idején és karácsonykor megemelkedik a lakástüzek száma, naponta átlagosan huszonöt otthon gyullad ki ilyenkor.

2022. November 28. 13:00, hétfő | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2022. November 28. 09:00, hétfő | Helyi

Véradások a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.