Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2013. Július 16. 11:34, kedd | Belföld
Forrás: mszp.hu

Süket a kormány?

Süket a kormány?

Mikor veszik már észre a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban, hogy a felkészületlenségükért kis-és közepes vállalkozók ezrei fizetnek meg?- kérdezte sajtótájékoztatóján Józsa István.

Az e-útdíj bevezetésével kapcsolatban tartott ma sajtótájékoztatót Józsa István frakcióvezető-helyettes (MSZP)

- A használatarányos e-útdíj kapkodva bevezetett rendszere azonnali újratervezésért kiált.Az Orbán-kormány nem készült fel, az e-útdíj rendszer nem készült el rendesen. Ezt az Orbán-kormány tagjain kívül ma már mindenki látja, sőt a magyar emberek többsége érzi is. Vagy azért, mert a fuvarozás minden korábbinál drágább lett Magyarországon, vagy pedig azért, mert az ész nélkül kivetett útdíj máris megjelent a fogyasztói árakban. Hol az a rengeteg pénz, amit a fejlesztésre fizettek ki Simicskáéknak?

Az e-útdíj rendszer minden, csak nem arányos, és pláne nem igazságos. Aránytalanul károsítja az úthasználókat, és még jogorvoslati lehetőséget sem biztosít. Hol van az eszközfejlesztéshez ígért kormányzati támogatás? Hol az útdíjbeszedés okozta likviditási nehézségeket áthidaló kölcsön, amit úgyszintén beígértek?

Vegyék már észre, hogy nem csak fennakadásokat okoznak a szállításban, hanem csődbe visznek több ezer hazai kisvállalkozást, amelyek nem tudják átvészelni, hogy a rendszer anélkül szívja el a pénzüket, hogy bármilyen lehetőségük lenne a fel nem használt forgótőkéjük visszaigénylésére.

Az áruszállítást indokolatlanul és aránytalanul megdrágító rendszer jelenleg is működésképtelen. Az MSZP ezért továbbra is a rendszer azonnali leállítását, majd igazságos újratervezését követeli!- zárta tájékoztatóját Józsa István.

Címkék: e-útdíj

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: