Városlista
2020. május 26, kedd - Fülöp

Hírek

2019. November 05. 13:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Súlyos baleset lett a figyelmetlen előzésből

Súlyos baleset lett a figyelmetlen előzésből

Rendőrségi felhívás a hasonló balesetek elkerüléséért.

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt 2019. november 4-én 8 óra 25 perckor Győrben. Egy 29 éves férfi közlekedett Fiat típusú autójával a Vágóhíd utca felől a Hűtőház utca irányába, amikor – feltehetően előzési céllal – áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint manővere során azonban nekiütközött a már balról, mellette szintén előzésben lévő Seat típusú személygépkocsinak, majd a padkára felhajtva egy közvilágítási oszlopnak ütközött. A balesetben mindkét jármű vezetője megsérült, őket a mentők kórházba vitték.

A baleset körülményeit a Győri Rendőrkapitányság vizsgálja.

A hasonló balesetek elkerülésére a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a járművezetők figyelmét:

Az időjárási folyamatokra a legtöbb ember érzékeny, ennek mértéke azonban egyénenként eltérő lehet. A különböző időjárási frontok a közérzetünk változásán túl hatással vannak a fizikai és mentális képességeinkre, és közúti közlekedésen belüli magatartásunkra is. Az ősszel igen gyakori hidegfronti hatás következtében tompulnak a reflexek, és magas a figyelmetlenség miatt bekövetkezett balesetek száma.
Közlekedjünk ilyenkor óvatosan, lassabban a megszokottnál, nagyobb követési távolságot tartva, és ne kezdjünk bele kockázatos manőverek végrehajtásába!
A meteorológiai előjelzések alapján az elkövetkezendő időszakban gyakran érvényesül majd hidegfronti hatás, és csapadékban sem lesz hiány. Esőzéskor az úttest felülete csúszóssá válik, ezért lassabban, nagyobb követési távolságot betartva, és türelmesebben vezessünk!

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 26. 09:00, kedd | Helyi

Június 1-től változik a hivatali ügyintézés, anyakönyvezés és az esküvők rendje Csornán

Csorna jegyzőjének tájékoztatója.

2020. Május 25. 16:00, hétfő | Helyi

Királyné lesz a csornai lányból

Teljesült Anett álma, megkapta Gizella szerepét az István a királyban.

2020. Május 25. 13:00, hétfő | Helyi

24 órát futottak folyamatosan Csornán

A képen éjszakai váltás a viharban. További fotók a képgalériában.

2020. Május 25. 09:00, hétfő | Helyi

Véradás a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.