Városlista
2019. november 18, hétfő - Jenő

Hírek

2019. November 05. 13:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Súlyos baleset lett a figyelmetlen előzésből

Súlyos baleset lett a figyelmetlen előzésből

Rendőrségi felhívás a hasonló balesetek elkerüléséért.

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt 2019. november 4-én 8 óra 25 perckor Győrben. Egy 29 éves férfi közlekedett Fiat típusú autójával a Vágóhíd utca felől a Hűtőház utca irányába, amikor – feltehetően előzési céllal – áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint manővere során azonban nekiütközött a már balról, mellette szintén előzésben lévő Seat típusú személygépkocsinak, majd a padkára felhajtva egy közvilágítási oszlopnak ütközött. A balesetben mindkét jármű vezetője megsérült, őket a mentők kórházba vitték.

A baleset körülményeit a Győri Rendőrkapitányság vizsgálja.

A hasonló balesetek elkerülésére a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a járművezetők figyelmét:

Az időjárási folyamatokra a legtöbb ember érzékeny, ennek mértéke azonban egyénenként eltérő lehet. A különböző időjárási frontok a közérzetünk változásán túl hatással vannak a fizikai és mentális képességeinkre, és közúti közlekedésen belüli magatartásunkra is. Az ősszel igen gyakori hidegfronti hatás következtében tompulnak a reflexek, és magas a figyelmetlenség miatt bekövetkezett balesetek száma.
Közlekedjünk ilyenkor óvatosan, lassabban a megszokottnál, nagyobb követési távolságot tartva, és ne kezdjünk bele kockázatos manőverek végrehajtásába!
A meteorológiai előjelzések alapján az elkövetkezendő időszakban gyakran érvényesül majd hidegfronti hatás, és csapadékban sem lesz hiány. Esőzéskor az úttest felülete csúszóssá válik, ezért lassabban, nagyobb követési távolságot betartva, és türelmesebben vezessünk!

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 18. 09:00, hétfő | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Hálózatkarbantartás miatt lesz áramszünet.

2019. November 17. 17:02, vasárnap | Helyi

Jön a hideg idő, figyeljünk egymásra!

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az egyedül élőkre, kiemelten az időskorúakra történő fokozott odafigyelésre kéri a lakosságot.

2019. November 15. 16:00, péntek | Helyi

Amikor a RUTIN tényleg segíti a közlekedést

Új közlekedést segítő mobiltelefon applikáció.

2019. November 15. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?