Városlista
2024. február 21, szerda - Eleonóra

Hírek

2023. Június 16. 16:00, péntek | Helyi
Forrás: Pannon-Víz Zrt

Súlyos problémákat okoznak a törlőkendők a csatornában!

Súlyos problémákat okoznak a törlőkendők a csatornában!

Sokan nem tudják, hogy nem szabad.

A szennyvízhálózat üzemeltetése során a legnagyobb problémát az oda nem illő tárgyak, anyagok okozzák, melyek üzemzavart, valamint súlyos károkat idézhetnek elő a rendszerben.

Az ivóvíz és szennyvízhálózatot üzemeltető Pannon-Víz Zrt napi szinten találkozik olyan jellegű meghibásodásokkal a csatornahálózaton, amelyeket a rendszerbe bekerülő nem lebomló anyagok okozzák. Ezek közül leggyakrabban a hagyományos nedves törlőkendők idézik elő leginkább a problémát, amit sokan nem is tudnak, hogy nem szabad a hálózatba dobni.

A társaság szakemberei legutóbb a múlt hét folyamán fenntartási feladataikat végezve, Győrben gépi csatornatisztítás közben találkoztak hasonló problémával, ahol a szennyvízvezetékben nagymennyiségű törlőkendő halmaz akadt fenn. Ezek a képződmények útjuk során dugulást okozhatnak a gravitációs csatornahálózatban, ami akár elöntéssel, fertőzésveszély kockázatával is járhat, valamint a szennyvízátemelőkben a víz színére felúszva felgyülemlenek és ez a szivattyúk meghibásodásához vezethet.

Mindez nemcsak a csatorna üzemének fennakadását idézi elő, hanem rengeteg plusz tisztítási, javítási munkát is okoz a szakemberek számára. Az ilyen hibák elhárítása jelentős többletköltséget jelent, pedig egy kis odafigyeléssel elkerülhetők lennének az ilyen esetek.

Fokozottan kérjük a felhasználókat, hogy a csatornahasználati illemtant betartva a nedves törlőkendőt a wc helyett szeméttárolókba helyezzék!

A Pannon-Víz Zrt. számára kiemelten fontos, hogy az ivóvízszolgáltatást és szennyvízelvezetést is megfelelő minőségben tudja biztosítani a felhasználói számára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 21. 16:00, szerda | Helyi

III. Barsi szólótánc verseny Vitnyéden

A belépés díjtalan.

2024. Február 21. 13:00, szerda | Helyi

Baleseteket okozó ismeretlen autósokat keresnek

A rendőrség a lakosság segítségét kéri.

2024. Február 21. 09:00, szerda | Helyi

Meghirdette ezévi alkotói pályázatát a tűzoltóság

Az iskolások három korcsoportban szabadkézi rajzot, egyéb kézműves alkotást, videót vagy irodalmi alkotást küldhetnek be.

2024. Február 20. 16:00, kedd | Helyi

Ne adjon meg interneten banki adatokat senkinek!

A módszerek változnak, de a cél ugyanaz, hozzáférni az áldozatok számlájához és megszerezni a pénzüket.