Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Június 07. 08:41, kedd | Helyi
Forrás: Széchenyi István Általános Iskola Csorna

Súlyosan bántalmaztak egy diákot a társai

Súlyosan bántalmaztak egy diákot a társai

Szóbeszédre adott okot Csornán, hogy tegnap délután mentő és rendőrautók álltak a csornai Széchenyi István Körzeti Általános Iskola előtt. Emiatt kértünk tájékoztatást Kemenesi Ágostontól, az intézmény megbízott igazgatójától.

Kemenesi Ágoston nyilatkozata:

"A Széchenyi István Körzeti Általános Iskola tantestülete és tanulói megdöbbenve állunk a hétfő délután történtek előtt. A tanítást követően olyan eseményre került sor az iskola előtt, amely megengedhetetlen, iskolánk értékrendjével, nevelési elveivel szöges ellentétben áll.

Egy délelőtti nézeteltérést követően egy három főből álló, végzős csoport megvárta a szintén nyolcadikos társukat az épület előtt, és kihasználva, hogy az iskola Házirendje ott már nem vonatkozhat rájuk, rátámadtak a gyanútlanul érkezőre. Az emberi mivoltukból kivetkőzött fiatalok olyan súlyosan bántalmazták évfolyamtársukat, hogy – az őt elsősegélyben részesítő pedagógusok telefonhívására – a kiérkező mentőszolgálat munkatársai a győri kórház gyermekosztályára szállították. A szintén kiérkező rendőrjárőr a város egy másik pontján elfogta a feltételezett elkövetőket, akiket súlyos testi sértés alapos gyanújával állítottak elő.
Sajnálattal tapasztaljuk mi pedagógusok, hogy mind a társadalom, mind pedig az iskola az elmúlt 20 év erkölcsi értékvesztésének, valamint oktatáspolitikájának köszönhetően fokozatosan fellazította az emberi együttélés évezredes erkölcsi normáit. A pedagógusok kezében lévő nevelési eszköztár nagyon szerény, cselekvési lehetőségük az iskola falai közé szorult.. A törvényi szabályozás átalakítására, a társadalmi normák megerősítésére lenne mielőbb szükség, hogy a fenti történetek elkerülhetőek legyenek.

Az iskola minden dolgozója és diákja nevében ezúton kívánunk mielőbbi felgyógyulást a sérült tanulónak! Visszavárjuk őt közénk, és bízunk benne, hogy mind testileg, mind lelkileg mihamarabb felépül."

Címkék: csorna

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 09:00, kedd | Helyi

Átadták a Csornai Járásbíróság felújított épületét

Az épületben 1928 és 1976 között már működött bíróság.

2024. Április 22. 16:00, hétfő | Helyi

Az elmúlt héten 63 eseményhez vonultak a megyei hivatásos tűzoltó egységek

A 16. héten történt.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A Kerényi György Művészeti Iskola felvételi tájékoztatója

Három tanszakon: zene, képzőművészet, néptánc várják a jelentkezőket.

2024. Április 22. 09:00, hétfő | Helyi

Milyennek látják a hazai közlekedési kultúra színvonalát az autóbusz-vezetők?

Online felmérés több mint tízezer dolgozó körében.