Városlista
2021. július 23, péntek - Lenke

Hírek

2011. Június 07. 08:41, kedd | Helyi
Forrás: Széchenyi István Általános Iskola Csorna

Súlyosan bántalmaztak egy diákot a társai

Súlyosan bántalmaztak egy diákot a társai

Szóbeszédre adott okot Csornán, hogy tegnap délután mentő és rendőrautók álltak a csornai Széchenyi István Körzeti Általános Iskola előtt. Emiatt kértünk tájékoztatást Kemenesi Ágostontól, az intézmény megbízott igazgatójától.

Kemenesi Ágoston nyilatkozata:

"A Széchenyi István Körzeti Általános Iskola tantestülete és tanulói megdöbbenve állunk a hétfő délután történtek előtt. A tanítást követően olyan eseményre került sor az iskola előtt, amely megengedhetetlen, iskolánk értékrendjével, nevelési elveivel szöges ellentétben áll.

Egy délelőtti nézeteltérést követően egy három főből álló, végzős csoport megvárta a szintén nyolcadikos társukat az épület előtt, és kihasználva, hogy az iskola Házirendje ott már nem vonatkozhat rájuk, rátámadtak a gyanútlanul érkezőre. Az emberi mivoltukból kivetkőzött fiatalok olyan súlyosan bántalmazták évfolyamtársukat, hogy – az őt elsősegélyben részesítő pedagógusok telefonhívására – a kiérkező mentőszolgálat munkatársai a győri kórház gyermekosztályára szállították. A szintén kiérkező rendőrjárőr a város egy másik pontján elfogta a feltételezett elkövetőket, akiket súlyos testi sértés alapos gyanújával állítottak elő.
Sajnálattal tapasztaljuk mi pedagógusok, hogy mind a társadalom, mind pedig az iskola az elmúlt 20 év erkölcsi értékvesztésének, valamint oktatáspolitikájának köszönhetően fokozatosan fellazította az emberi együttélés évezredes erkölcsi normáit. A pedagógusok kezében lévő nevelési eszköztár nagyon szerény, cselekvési lehetőségük az iskola falai közé szorult.. A törvényi szabályozás átalakítására, a társadalmi normák megerősítésére lenne mielőbb szükség, hogy a fenti történetek elkerülhetőek legyenek.

Az iskola minden dolgozója és diákja nevében ezúton kívánunk mielőbbi felgyógyulást a sérült tanulónak! Visszavárjuk őt közénk, és bízunk benne, hogy mind testileg, mind lelkileg mihamarabb felépül."

Címkék: csorna

Ezek érdekelhetnek még

2021. Július 23. 16:50, péntek | Helyi

Ideiglenes vízhiány lesz Kapuváron

Felhívás!

2021. Július 23. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2021. Július 23. 09:00, péntek | Helyi

Néma segélykiáltás

A magyar köztudatba a rendőrség egy olyan, nemzetközi porondon feltűnt segítségkérő jelzést vezet be, amellyel a kiszolgáltatott helyzetben lévő emberek akár némán is jelezni tudják, hogy veszélyben vannak.

2021. Július 22. 16:00, csütörtök | Helyi

Akár hiszi, akár nem, most van a legalkalmasabb időpont kéménytisztításra

A lakosság számára a kéményvizsgálat ingyenes, de csak hívásra mennek házhoz.