Városlista
2021. január 19, kedd - Sára

Hírek

2020. Október 01. 05:00, csütörtök | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Szabó Krisztián: A Rally2-es versenyzőink mindenért kárpótoltak

Szabó Krisztián: A Rally2-es versenyzőink mindenért kárpótoltak

Az East Motorsport szép eredményeit Egerben nagyrészt a Rally2-es párosok szállították. Szabó Krisztiánnal, a csapat vezetőjével beszélgettünk.

Mixiék nem álltak rajthoz az Eger Rallye-n, mi történt a Skodás párossal?

A fiúk egy szerencsétlen baleset miatt voltak kénytelenek lemondani az egri szereplést, de a műhelyben mindenki szorgosan dolgozik azért, hogy a közelgő Vértes Rallye-n, október 10-11-én már ők is ott lehessenek a móri rajtnál.

Ennek ellenére volt bőven minek örülnie az East Motorsport csapatának Egerben.

Nem panaszkodhattunk, mert a Rally2 Bajnokságban versenyző ifjú tehetségeink fantasztikus eredményeket hoztak a csapat számára. A 72 versenyautót felvonultató mezőny abszolút értékelésének első öt helyéből háromra East Motorsportos versenyzőket szólítottak a Dobó téri céldobogón. Foczkó Ákos és Madarász Szabolcs megszerezte a Lada kupában, a P12-es géposztályban, valamint az összetett értékelésben is a győzelmet, csupán egyetlen szakaszon tudták őket megelőzni, ott is csak 0,2 másodperccel. Péter Pál és Varga Kristóf az abszolút második helyen zárt, de a 6-os géposztályban, illetve a 2WD kupában is ők voltak a leggyorsabbak. A Fábián testvérek közül Egerben Daniéknak jött ki jobban a lépés, ők lettek az abszolút ötödikek, megszerezték pályafutásuk első, abszolút szakaszgyőzelmét, a P12-ben pedig begyűjtötték a bronzérmet. Az idén ORC-ben versenyző Kiss Zsoltiék egyedi BMW E30 M3 versenyautója is egyre jobban összeáll, sokéves átok tört meg számukra Egerben, mikor végre átgurulhattak a céldobogón. A Rally1-ben Kurtos Róberték egy technikai probléma miatt csúsztak le a Production Car Kupában az első helyről a másodikra, sajnos éppen az utolsó gyorsasági szakaszon. Így is sok pontot gyűjtött a Mitsubishi-s párosunk és továbbra is vezetik a bajnokságot, szomorkodásra összességében nem volt okunk az Eger Rallye végén.Folytatás?

Mixivel és Atival gőzerővel készül a csapatunk a Vértes Rallye-ra. A Rally2-ben Foczkó Ákosék idei második sikerükkel magabiztosan vezetik a bajnokságot, nagyon várják a következő futamot. Palkóék a Salgó Rally első helyéről estek ki, ennek ellenére is meglepetésként élték meg az egri kategória győzelmeket és az abszolút ezüstérmet. Jó érzés látni rajtuk sport iránti alázatot, amit a mostani eredmény is igazol. Kíváncsian várjuk, hogy a Vértesben is tudják e hozni az eddig mutatott jó tempójukat. A Fábián testvérek kedvelik a Székesfehérvár környéki pályákat, eddig szinte mindig jól szerepeltek a környéken, úgyhogy szerintem októberben is be tudunk majd számolni néhány szép Rally2-es, és reményeink szerint Rally1-es East Motorsportos eredményről is.Köszönjük együttműködő partnereinknek:

East Motorsport Kft, CIKS Kft, ZÉG Kft, AURUM FRONS GRAND KFT, Északmagyar Téglaipari Kft, BAZ Express Csomag Logisztika Hungary Kft, Magyar Trans Kft, Heda- Sped Kft, Tau- Trade Bt, SFT Spannsysteme Kft, Alu Casting Support Kft, Progast Kft, Por + Fém Kft, Sárospatak Város Önkormányzata, BIGPUSH Kft, Tiger Tools Kft, Juhász Média Kft, MUT Hungária Kft, ÁZRÁ Kft, ASAP Hungária Kft, Lotte Kft, RSZ- Kő Kft, HANKOOK Racing Tires- RTH Versenyabroncs Kft, MOL Racing Kft.

Címkék: autósport, rally, rally2

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 04. 12:04, hétfő | Sport

Tamás Gyula és a 2020-as rallysport

Idén hat autóversenyen láthattuk Tamás Gyula raliversenyzőt.

2020. December 31. 18:00, csütörtök | Sport

Juhász Csabi a Szilveszteri Kakucs Ring Kupán

Szilveszter Kakucs Ring Kupa - 2020.12.28. - Kakucs Ring - Juhász Csaba - Juhász Média Kft - Renault Clio R3.

2020. December 31. 14:07, csütörtök | Sport

Csak egy kör adatott meg

Bencs Gábor Juhász Csabi alkalmi navigátora most visszaült eredeti helyére az öccse, Zoltán mellé.

2020. December 31. 09:15, csütörtök | Sport

Nagy Mátyás 2020-as rally évadja

Villám interjú Nagy Mátyás autóversenyzővel a 2020-as rally szezon végén.