Városlista
2023. október 3, kedd - Helga

Hírek

2018. Március 29. 11:30, csütörtök | Helyi
Forrás: Szabó Zoltán

Szabó Zoltán képviselőjelölt válaszolt a polgármesterek felhívására

Szabó Zoltán képviselőjelölt válaszolt a polgármesterek felhívására

Mi dolgunk e világon?

A csornai és kapuvári polgármesterek által kiadott, a Győr-Moson-Sopron Megye 03. számú országgyűlési választókerület egyéni jelöltjeihez szóló „felhívás” megdöbbentett. Ki milyen eseményről, szándékról tud, ami a veszélyezteti a térség lakosságát? Mert annak kötelezettsége, hogy ezt az illetékes szerveknek jelentse!

Emberként, Magyarként, Családapaként tisztában vagyok a Húsvét jelentőségével, üzenetével, az emberek közötti kapcsolat építésében, kultúránk erősítésében, összefogásában betöltött szerepében. Több mint 50 Húsvét megünneplése után erre engem figyelmeztetni több mint megalázó, sértő.

Országgyűlési képviselő jelöltként ezek után a felhívás szövegezését alaposan áttanulmányoztam, és a „körmönfont, álságos” szavak jutottak eszembe. Miért?
Az élet akár magánemberé, akár közösségé mindig kihívásokat hoz, ebből félelmet, nyugtalanságot levezetni félrevezetés. A félrevezetett, félelemre szoktatott ember valóban lehet bizonytalan, amit a Fidesz kormány évek óta durván, a józan ésszel szemben sulykol. Már csak azt várom, hogy kiplakátolják, hogy egyébként piros hó esik.
A békességre törekvés, az egymás kölcsönös tisztelete olyan alap, amely minden nap bennünk van, az nem lehet ünnepi dísz, mert akkor ezek a szavak hazugsággá válnak! A Húsvét az utolsó vacsorától a kereszthalálig majd a feltámadásig az emberi erőfeszítések, a hit a jóságban, hit a hibák kijavíthatóságában alap szimbóluma, miközben a természetben a tavasz megváltás, remény az életre a tél szorítása után.

A választás pontosan ilyen remény, hogy van és választható más út az emberek jólétének, reményének beteljesítésére, és a lassan toronymagas hazugság-cunami álszent prófétái elsöpörhetők. Természetesen egy despotikus, félelemre, megosztásra épített országvezetés bukása a rendszert kiszolgálókat is leleplezi. Ettől félni valóban azoknak kell, akik ebben részt vettek. Ezen az sem segít, ha sok kollégájuk közé vagy mögé bújnak! De, a lelkiismeretükkel maguknak kell elszámolni. Mert Barabást felmentette Poncius Pilátus, de Jézus bocsátott meg neki!

A felhívás utolsó mondatával viszont egyetértek, térségünkért, a választókerületért tett erőfeszítések békés versenye! Kár, hogy ez a természetes elvárás egy szerencsétlen kényszer vagy rossz helyzetértékelés szülte felhívás végén írott malaszt!

Vörösmarty számomra szintén meghatározó sorával zárom válaszomat:
„Mi dolgunk e világon? Küzdeni erőnk szerint a legnemesbekért!”

Boldog, békés, áldott Húsvétet kívánok minden itt élő embernek, családnak!

Szabó Zoltán
GYMS 03 (Csorna) OEVK
Koordinált jelölt DK
MSZP-Párbeszéd, Szolidaritás támogatásával

Ezek érdekelhetnek még

2023. Október 02. 16:00, hétfő | Helyi

Eboltás Szanyban

Az ebek veszettség elleni védőoltása kötelező.

2023. Október 02. 13:00, hétfő | Helyi

Lomtalanítás Babóton

Felhívás

2023. Október 02. 09:00, hétfő | Helyi

Véradások a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.

2023. Október 01. 16:00, vasárnap | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.