Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Augusztus 29. 07:00, csütörtök | Helyi
Forrás: saját forrás

Szabotázst követtek el a rábaközi iskolák?

Szabotázst követtek el a rábaközi iskolák?

Mikor és hogyan lehet kiosztani a könyveket?

A Rábaköz iskoláiban információink szerint az országos hírekkel ellentétben különösebb gondok nélkül ki tudták osztani a tankönyveket. Idén országos botrányt kavart, hogy a tankönyveket a szülőknek előre csekken ki kellett fizetniük még a nyári szünet idején. Ezért is érthetetlen, hogy miért nem érkeztek meg mindenhova időben a könyvek az országban.

Mivel a rábaközi iskolákba megérkeztek a szülők által előre kifizetett tankönyvek, azokat a korábban szokásos módon a tanévkezdés előtt ki is osztották. Most azonban mindenkinek meglepetést okozott a közoktatásihelyettes államtitkár levele. A pécsistop.hu portálon közzétettaugusztus 24-i dátumú levél azt közölte az iskolák állami fenntartójával, a Klebersberg Intézményfenntartó Központ vezetőjével, hogy a tankönyvek csak az első tanítási nap osztályfőnöki óráján oszthatók ki. Amelyik iskola ezt előzetesen megtette, az a helyettes államtitkár szerint akaratlanul vagy tudatosan szabotázst követett el.

A központosított tankönyvellátás zavarait utólagos intézkedésekkel akarják "rendezni"? Ha az előre kifizetett könyveket a szokásos rendben kiosztják az iskolák, akkor az miért szabotázs az országos tankönyvellátási zavarokat magyarázgató államtitkári álláspont szerint? Kapnak-e büntetést a "szabotáló" iskolák?

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:00, vasárnap | Helyi

Elkaszált élővilág, elkaszált jövő!

Színesítsük a kertünket háborítatlan védett természeti területekkel!

2024. Április 28. 16:00, vasárnap | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2024. Április 28. 13:00, vasárnap | Helyi

A közlekedésbiztonsági vetélkedőn egy család egy új autót nyer

Közlekedik a család.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

Vegyszeres gyomirtás a Csorna-Pápa vasútvonalon

Felhívás