Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Június 21. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Szakértő: akár ezermilliárd is lehet a Kúria-döntés eredménye

Szakértő: akár ezermilliárd is lehet a Kúria-döntés eredménye

A Századvég vezető elemzője nem tartja valószínűnek, hogy idén 3 százalék alá esik a gazdasági növekedés, ha kitart az európai konjunktúra és ha a belső fogyasztás is tovább erősödik.

Barcza György a köztévében azt mondta, nem valószínű, hogy hatással lesz a magyar gazdaságra az orosz-ukrán gázháború. A devizahitelesek ügyében hozott Kúria-döntés becslése szerint akár ezermilliárd forint is lehet.

Eddig óvatosak voltunk, a Századvéget nem lehetett azzal vádolni, hogy túlságosan ultraoptimista jóslatokkal állt elő tavaly, most azonban már az optimisták közé tartozunk, és csak idő kérdése, a többiek is be fognak érni bennünket – jelentette ki Barcza György, a Századvég Zrt. vezető elemzője az M1 Ma reggel című műsorában annak kapcsán, hogy a kutatóintézet a jövő évre 3,1 százalékos GDP-növekedést prognosztizál.

Hangoztatta: 3,5 százalék volt az első negyedév, márpedig ha tartjuk ezt az ütemet az év hátralévő részében, ha az európai konjunktúra kitart és ha tovább erősödik a belső fogyasztás, nem valószínű lassulás a gazdasági növekedésben.

Arra a kérdésre, hat-e a magyar makrogazdasági helyzetre, hogy kiújult az orosz-ukrán gázháború, azt válaszolta: rövid távon biztosan nem, ha nem túl hideg telek jönnek, és megfelelően fel tudjuk tölteni a gáztározóinkat, akkor akár két évet is átvészelhetünk, ennyi idő alatt pedig valószínűleg rendeződik a helyzet.

Annak kapcsán, hogy a Kúria legutóbbi döntése a devizahitelekről 400 milliárd forintos kiadást is jelenthet, azt mondta: még rengeteg paraméter tisztázatlan, és a végső összeg akár ezermilliárd forint körüli is lehet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.