Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Április 01. 16:00, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Szanyban kapcsolták le a rendőrök az ittasan, jogosítvány nélkül vezető sofőrt

Szanyban kapcsolták le a rendőrök az ittasan, jogosítvány nélkül vezető sofőrt

A férfi ellen büntetőeljárást indítottak.

Szany belterületén igazoltatták a csornai rendőrök 2020. március 31-én 18 óra 33 perckor egy gépkocsi vezetőjét, aki a Rákóczi utca felől a Kossuth utca irányába közlekedett. Az ellenőrzés során az 54 éves sofőrrel szemben alkoholtesztert is alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott. A rendőrök a férfi adatainak ellenőrzésekor azt is megállapították, hogy nem rendelkezik vezetői engedéllyel, ezért őt elfogták és további mintavételre a rendőrkapitányságra előállították, majd ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt büntetőeljárást indítottak ellene.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy a balesetek megelőzése csak közös felelősségvállalás alapján lehetséges, azok elkerülése érdekében minden közlekedésben résztvevőnek be kell tartania az alapvető közlekedési szabályokat!

Felhívjuk továbbá a járművezetők figyelmét arra, hogy már kismértékű alkoholfogyasztást követően is az alábbi veszélyhelyzetek léphetnek fel a vezetés során:

Aki alkohol fogyasztását követően vezet, annak szűkül a látótere, így nehezebben veszi észre a fontos ingereket. A látás megromlása általában nem tudatosul, ezért különösen veszélyes. Az ittas járművezető azt hiszi, hogy a látása tökéletes, és ennek megfelelően vezet.

A mozgásai pontatlanabbá válnak. Vezetés közben nagy szükség van a mozgások pontos irányítására, a kéz- és lábmozgások összerendezésére. Alkohol hatása alatt a gépkocsik vezetői nem érzékelik időben a jármű kismértékű oldalirányú kitéréseit, a megfelelő kormánykorrekciót késve hajtják végre, ennek következtében a járművet nem tudják egyenesen tartani az úton.

Alkohol hatására a döntési idő meghosszabbodik, a hibás döntések száma növekszik. Csökken a felelősségérzet és az önkontroll.

„…hogy mindenki hazaérjen!”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 16:00, szombat | Helyi

A lakosság segítségét kérik az új poloskafaj elterjedésének felméréséhez

Új poloskafaj tűnt fel tavaly hazánkban.

2024. Április 20. 13:00, szombat | Helyi

Sárkány Maraton a Szigetközi Állatvédő Liga támogatására

Időpontváltozás! Részletek a cikk végén!

2024. Április 20. 09:00, szombat | Helyi

Milyen ügyeket intézhet a Pannon-Víz Zrt. telefonos ügyfélszolgálatán keresztül?

Gyors és kényelmes ügyintézés telefonon.

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!