Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Július 29. 09:42, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Százezren lépték át a határt Röszkénél a hétvégén

Százezren lépték át a határt Röszkénél a hétvégén

Mintegy százezer utas lépte át a magyar-szerb határt a hétvégén a röszkei átkelőnél, ahol többórás várakozásra kényszerültek az autósok. A vendégmunkások miatt a következő hetekben is intenzív forgalomra kellszámítani

Jászai Linda elmondta, pénteken, szombaton és vasárnap több mint százezer utas és mintegy 28 ezer jármű lépte át a magyar-szerb határt a röszkei átkelőnél. Az utazók túlnyomó többsége Nyugat-Európából szabadságára hazatérő, illetve a vakáció leteltével visszautazó vendégmunkás volt.

Intenzív volt a forgalom a tavasszal megnyílt Ásotthalom-Királyhalom átkelőnél is, bár ott nem alakultak ki a röszkeihez hasonló sorok, a várakozási idő a kilépő- és a belépőoldalon is esetenként meghaladta az egy órát - közölte a főhadnagy.

A szóvivő felhívta a figyelmet arra, hogy a következő hétvégeken is kialakulhatnak torlódások a röszkei átkelőnél, ezért azt tanácsolta az autósoknak, indulás előtt tájékozódjanak a rendőrség honlapján (police.hu) az aktuális forgalmi helyzetről. Az utazóknak a gyorsabb átlépésért érdemes a tiszaszigeti vagy az ásotthalmi határátkelőt választaniuk, mindkettő 7 és 19 óra között tart nyitva - tette hozzá.

Címkék: határ, röszke

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.