Városlista
2022. november 27, vasárnap - Virgil

Hírek

2011. Szeptember 06. 14:29, kedd | Kék hírek
Forrás: HírTV

Százmilliós adócsalók buktak le

Százmilliós adócsalók buktak le

Európai értékesítésre, áfamentesen vásárolt gabonát több termelőtől az a Szlovákiában bejegyzett cég, melynek vezetőivel szemben 110 milliós adócsalás miatt indított nyomozást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Egy szlovák gazdasági társaság nevében vásárolta fel a nagy mennyiségű kukoricát, repcét, búzát a két gyanúsított. Az uniós ügyletnek álcázott beszerzéskor a termelőknek nem fizettek áfát, eladáskor azonban bruttó értéken számoltak a kereskedők. Az árut nem az unióban, hanem Magyarországon, Pécsett bocsájtották áruba.

A jelentős forgalom dacára a felszámolt áfát a cég vezetői nem vallották be, a nyomozás eddigi adatai szerint ezzel mintegy 110 milliós adóhiányt halmoztak fel. A cég két vezetője már előzetes letartóztatásban van. Az elcsalt adó és az ahhoz kapcsolódó bírságok megfizetése mellett akár 8 év börtönbüntetésre is számíthatnak a gyanúsítottak. A nyomozást tovább folytatja a NAV, még vizsgálják, hány termelő érintett az ügyletekben és pontosan mekkora kárt okozott a cég az állami költségvetésnek. (rá)

HavariaPress

Címkék: csaló

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 11. 18:05, péntek | Kék hírek

A kocsma tulajdonosára támadt, amiért be akart zárni

2022. November 10. 08:20, csütörtök | Kék hírek

Akkumulátort, katalizátort és közel 1000 liter gázolajat lopott, a rendőrök elfogták

Az eljárás adatai alapján a rendőrök 2022. november 6-án éjszaka a 710-es számú főúton, Papkeszi külterületén állítottak meg egy személygépkocsit, és ellenőrizték annak vezetőjét.

2022. Október 29. 09:58, szombat | Kék hírek

Megpróbált elmenekülni a rendőrök elől a suzukis, nem lett jó vége!

Bódult állapotban vezetett és még jogosítványa sem volt, a rendőrök elfogták, miután alaposan összetörte az autóját és magát.

2022. Október 22. 13:44, szombat | Kék hírek

Elfogtak egy drogterjesztő taxist Budapesten

A rendőrök kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítanak egy 43 éves férfit, aki taxijából árulta a tiltott szereket - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szombaton a police.hu oldalon.