Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Június 15. 16:00, szerda | Helyi
Forrás: Inforábaköz

Szedd magad hétvége a Rábaközi Levendulásban

Szedd magad hétvége a Rábaközi Levendulásban

Minden érdeklődőt vár a levendula ültetvény Csatárimajorban.

Egy éve két baráti házaspár úgy döntött, hogy a birtokukban lévő területen levendula ültetvényt létesít. A gondolatot tett követte, és 2021-ben 1500 négyzetméteren 2000 levendula tövet ültettek el. Idén már szépen virágoznak a bokrok, a tulajdonosok pedig úgy döntöttek, hogy szedd magad akció keretében mások számára is hozzáférhetővé teszik a növényeiket. Izgatottan várják a hétvégét, hogy fogadják a kezdeményezésüket.

Íme, a tulajdonosok invitálása a most hétvégén zajló eseményre:

Bízunk a jó időben, a napsütésben, és reméljük, hogy az eső is elkerül bennünket, így dédelgetett kis levendulásunk terveink szerint 2022. június 17-én megnyitja kapuit! Ezen a napon (péntek) 13-18 óráig szeretettel várunk minden levendula imádót Csornától 5 kilométerre, Csatárimajorban található, lila színben pompázó kis kertünkben. Gyertek el hozzánk és szedjetek saját kezűleg illatos virágainkból, gyönyörködjetek a látványos levendulamezőben!
Levendulánk kizárólag a helyszínen megvásárolt aratótáskába szedhető, a táska díján kívül a szedésének egyéb költsége nincs.
Aratótáskák kétféle méretben kaphatók (szélesség/magasság/mélység):
18x22x8cm 1.600 Ft
22x28x10cm 2.400 Ft
A szüret elengedhetetlen kelléke a metszőolló, így azt mindenképp hozzatok magatokkal, de aki sietve érkezne és elfelejtené, annak korlátozott számban tudunk biztosítani.

Június 17-én pénteken és 18-án szombaton kézműves termékeivel csatlakozik hozzánk Csornáról csapatunk tagja a Levendula Álom Kert is, a helyszínen vásárolhattok majd többek között levendula olajat, levendula vizet és szárított levendulával töltött párnácskát.

További hasznos információk:
A levendulás közvetlen közelében, alig 50 méterre ingyenes parkolást biztosítunk.
Kérjük, hogy az időjárásnak megfelelő öltözékben és cipőben érkezzetek
A levendula kedvelők körébe a szorgos méhecskék és darazsak is beletartoznak, így szeretnénk felhívni figyelmeteket, hogy a területet mindenki saját felelősségére látogassa.

Mivel egész hétvégén át tartó szüretet tervezünk, így időjárás függvényében a tervezett további időpontok a következők:
Június 18. szombat 10-16 óráig
Június 19. vasárnap 14-18 óráig.

Végül pedig a pontos cím: Csatárimajor, Kastély utca 50. Csorna felől (86-os főút) Acsalag irányába letérve, majd jobbra az első utca, de táblák is segítik majd az eligazodást.

Óriási lelkesedéssel és nagy szeretettel várunk mindenkit a Rábaköz első levendulaültetvényén.Csodáljátok meg kedves kis ékszerdobozunkat, és szedjetek illatos virágainkból, amelyeket odahaza díszítésre, szörp vagy olajkészítésre is felhasználhattok.

Címkék: levendula, szedd magad

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!

2024. Április 24. 13:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Szilban

Te Szedd!

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

Főzőverseny felhívás a Kónyi Bikafesztiválra

Főzőcsapatok jelentkezhetnek.

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei