Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Március 22. 10:00, szombat | Helyi
Forrás: NAV Nyugat-dunántúli Regionális Adó Főigazgatósága

Személyi jövedelemadó megfizetése részletekben

Személyi jövedelemadó megfizetése részletekben

Tájékoztató

A magánszemélyek 150.000 forintot meg nem haladó személyijövedelemadó-fizetési kötelezettségüket a bevallás esedékességétől számított legfeljebb hat hónapon belül, pótlékmentesen, egyenlő részletekben fizethetik meg, ha nyilatkoznak erről bevallásukban. Tavaly a Nyugat-dunántúli régióban több mint háromezren éltek a lehetőséggel.

A részletfizetési kedvezmény legfeljebb hat hónapon keresztül, pótlékmentesen, egyenlő részletekben megfizetve kérhető. Aki a bevallását késedelmesen küldi be, a kedvezményt nem veheti igénybe.

Az első részlet 2014. május 20-án, a további részletek pedig a kérelmezett hónapok számától függően június 20-án, július 21-én, augusztus 21-én, szeptember 22-én, október 20-án esedékesek. Amennyiben a magánszemély nem fizeti be az esedékes részlet, a kedvezmény érvényét veszti és a tartozást egy összegben kell megfizetni. Ekkor a NAV a tartozás fennmaradt részére 2014. május 21-től késedelmi pótlékot számít fel.

A részletet be lehet fizetni:

- csekken, amely beszerezhető a NAV ügyfélszolgálatain, illetve igényelhető a NAV honlapján található CSEKK elnevezésű vagy a „Kérelem készpénz-átutalási megbízás (csekk) igényléséhez” nyomtatványon;

- bankszámláról átutalással, a közlemény rovatban az adóazonosító jel feltüntetésével;

- bankkártyával a NAV kijelölt ügyfélszolgálatain.

Amennyiben adózó nem élhet (mert pl. tartozása meghaladja a 150.000 forintot), illetve nem élt a pótlékmentes részletfizetési lehetőséggel, vagy tartozását 6 hónapnál több havi részletben tudná csak megfizetni, az általános szabályok alapján fizetési kedvezményt kérhet adótartozása megfizetésére. A kérelem benyújtása magánszemélyeknek és egyéni vállalkozóknak illetékmentes.

A fizetési kedvezmények alapvető szabályairól a NAV honlapján (www.nav.gov.hu) elérhető 30. számú információs füzet nyújt részletes tájékoztatást.

NAV Nyugat-dunántúli Regionális Adó Főigazgatósága

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból