Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Január 21. 11:42, szombat | Sport
Forrás: stop.hu

Szenzációs győzelmet aratott a magyar férfi kézilabda válogatott

Szenzációs győzelmet aratott a magyar férfi kézilabda válogatott

Legyőzte a világ legjobbjait a magyar férfi kézilabda válogatott az Újvidéken zajló Európa-bajnokság halálcsoportjának utolsó mérkőzésén. Nyertünk az olimpiai-, világ- és Európa-bajnok franciák ellen.

Hihetetlen, de igaz - amire a sorsoláskor nem számítottunk, bekövetkezett. A torna elején még abban reménykedtünk, hogy az oroszok elleni döntetlen elég lehet a továbbjutáshoz, aztán jött az újabb pontosztozkodás a spanyolok ellen. Utolsó csoportmérkőzésünknek pedig már továbbjutóként vágtunk neki, mivel előző két ellenfelünk csatáját az ibériaiak nyerték.
A találkozót a franciák kezdték jobban, 3-0-ra elhúztak, aztán egy darabig fej-fej mellett haladtak a csapatok, még a vezetést is megszereztük, de a szünetig két-három góllal általában az ellenfél vezetett, pihenőre is így mehettünk (12-14).

A második félidőben is vezettek hárommal a kék mezesek, de a magyar együttes szokása szerint felállt a padlóról. Fazekas világklasszisként védett, emberhátrányból dobtuk a gólokat, és ismét előnyhöz jutottunk (21-20), amit már ki sem engedtünk a kezünkből. Tettük mindezt annak ellenére, hogy a mérkőzés végén a játékvezetők is segítették az előzetesen esélyesebb ellenfelünket, de ezen az estén ez is kevés volt. Fantasztikus szurkolótábora előtt a magyar együttes igazi csodát tett: győzött, második lett a csoportban és három pontot vihet magával a középdöntőbe, ahol vasárnap már Izlanddal csatáznak a Mocsai-fiúk.

Így vertük a franciákat (video)

Férfi kézilabda Európa-bajnokság, C-csoport, 3. forduló:

Magyarország-Franciaország 26-23 (12-14)

A másik mérkőzésen: Spanyolország-Oroszország 30-27.

A csoport végeredménye: 1. Spanyolország 5, 2. Magyarország 4, 3. Franciaország 2, 4. Oroszország 1 pont.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:22, hétfő | Sport

Ultrabalaton - Rekordok várhatók a 211 km-es versenyen

Több mint huszonötezren vesznek részt Magyarország legnépesebb tömegsport rendezvényén, a 18. alkalommal sorra kerülő NN Ultrabalatonon, amelyet csütörtöktől vasárnapig rendeznek meg balatonfüredi versenyközponttal.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.