Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Szeptember 22. 13:56, szerda | Belföld
Forrás: infovárosok/Fotó: Máhl Szabolcs

Szeptembertől indulnak a pénzügyi élményórák az ország hat régiójában

Szeptembertől indulnak a pénzügyi élményórák az ország hat régiójában

A Pénziránytű Alapítvány a Mastercarddal együttműködésben útjára indította országos Bázisiskola Programját, melynek keretében az ország hat régiójában ingyenes, pénzügyi tudatosságot fejlesztő foglalkozások

és modern tanárképzés várja az általános- és középiskolás diákcsoportokat és a pedagógusokat. A program ünnepélyes megnyitójára az Alapítvány veszprémi bázisiskolájában került sor.

A program keretében az előző tanévben elkészültek a Pénzügyi Tudás Otthona tantermek a Pénziránytű Bázisiskola pályázat nyertes iskoláiban, az Alapítvány felkészítette a bázisiskolák trénereit és kipróbálásra kerültek az Alapítvány által fejlesztett élménytananyagok is. Szeptembertől minden készen áll, hogy széleskörben indulhasson a program az ország hat vidéki városában: Debrecenben, Dunaújvárosban, Győrben, Kisújszálláson, Szegeden és Veszprémben.

A Pénziránytű Bázisiskola Program fő célja, hogy a pénzügyi nevelés modern eszköztárát minél több diák számára elérhetővé tegye azáltal, hogy a diákok lakhelyéhez közel is lehetőséget teremt a mindennapi pénzügyi tudáshoz szükséges ismeretek elsajátítására. A bázisiskolák Pénzügyi Tudás Otthona tantermeiben 45 és 90 perces modern, interaktív foglalkozások várják a pénzügyi tervezés és korszerű pénzkezelés iránt érdeklődő diákcsoportokat.

Az országos program ünnepélyes megnyitójának a Bethlen István Közgazdasági és Közigazgatási Technikum adott otthont. A Pénziránytű Alapítvány veszprémi bázisiskolájában dr. Zsolnai Alíz, a Pénzügyminisztérium Pénzügyi Szabályozásért Felelős Főosztályának vezetője a pénzügyi tudatosság fejlesztése érdekében létrehozott széleskörű szakmai összefogást méltatta. Kavalecz Gábor, a Veszprémi Szakképzési Centrum főigazgatója és ifj. Szathmáry Árpád, a Bethlen igazgatója a pénzügyi tudatosság fejlesztésének iskolai lehetőségeiről, míg Eölyüs Endre, a Mastercard országigazgatója a pénzügyi attitűdök fiatalkori formálásának fontosságáról beszélt megnyitóbeszédében. Czapák Dóra, a Pénziránytű Alapítvány ügyvezető igazgatója záróbeszédében megköszönte az Alapítvány minden partnerének a bázisiskola program létrehozásához nyújtott támogatását, valamint reményét fejezte ki, hogy a korszerű élményórák hatékonyan járulnak hozzá a diákok széleskörű, gyakorlatias pénzügyi neveléséhez.

A Bázisiskolák elérhetőségeiről és a diákcsoportok regisztrációjáról bővebb információ a Pénziránytű Alapítvány honlapján (https://www.penziranytu.hu/bazisiskolak) is elérhető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.