Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. Augusztus 31. 15:03, szerda | Kék hírek
Forrás: infovárosok/police.hu

Szerencsejátékra kellett a pénz, lebukott a csaló banda

Szerencsejátékra kellett a pénz, lebukott a csaló banda

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya kevesebb mint tíz nap leforgása alatt egy csalásra szakosodott bűnbandát számolt fel.

Egy vitnyédi üzletház képviselője 2022. augusztus 16-án a rendőrségen feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, aki hosszabb időn keresztül a cég nevében rendelt és fizetett ki olyan nagy értékű árucikkeket, amelyek aztán a boltba soha nem érkeztek meg.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a feljelentés alapján csalás bűntette gyanúja miatt büntetőeljárást indított. A nyomozás során a rendőrök megállapították, hogy a bűncselekményt vélhetően az üzlet egyik alkalmazottja tervelte ki és hajtotta végre. Tevékenysége során az áruk kézbesítését végző futárcég alkalmazottjaival összejátszva, mintegy 90 millió forint értékben orgazdáknak – általában féláron – adták tovább az ellopott gépeket, szerszámokat.

Az ügyben a nyomozók összehangolt akció keretében 2022. augusztus 24-én elfogták a szervezőt, Sz. Istvánt, és csalás bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A kapuvári férfi a bűncselekmény elkövetését elismerte, és a rendőröknek elmondta, hogy a bűnös módon megszerzett pénzt szerencsejátékokba ölte. Ellene az eljárás letartóztatása mellett folytatódik.
A büntetőeljárásban a csalás szervezőjével kapcsolatban álló, és a bűncselekmény elkövetésében tevékenyen részt vevő 21 éves farádi fiatalembert szintén csalás bűntette, további öt személyt pedig pénzmosás bűntette miatt a rendőrök elfogtak, és gyanúsítottként hallgattak ki.


A csoport tagjainál tartott kutatások során a vitnyédi üzletház nevében megrendelt gépeket és szerszámokat a kollégáink lefoglalták, amelyeket 2022. augusztus 29-én a sértett a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságon megtekintett, és azokat a bolt tulajdonaként azonosította.

A megyei rendőrök a lefoglalt értékeket – vagyonvisszaszerzés keretében – rövid időn belül visszaadják a jogos tulajdonosnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.