Városlista
2020. július 4, szombat - Ulrik

Hírek

2017. Május 24. 13:00, szerda | Helyi
Forrás: Infodombovár

SzeretLak – a biztonságos, önálló élet esélye

SzeretLak – a biztonságos, önálló élet esélye

Speciális lakóotthon nyílik Kaposszekcsőn.

A nyár végére elkészülő SzeretLak 12 fogyatékossággal élő fiatal számára biztosít majd önálló életet. A januártól beköltözhető otthonba folyamatosan várják a jelentkező családokat.

A SzeretLak nevű lakóotthon magánerőből épül a Tolna megyei Kaposszekcsőn. Az otthon megálmodója egy apuka, Teibert Csaba, aki elsősorban 23 éves fiát szeretné biztonságban tudni. A ház felújítása a nyár végén véget ér, januártól pedig be is költözhetnek a fiatalok. A SzeretLakban 12 fiatal lakhat majd időkorlátozás nélkül, életüket 4-5 ápoló, gondozó segíti majd. A lakóotthon működtetője a KerekesSzabadság Alapítvány lesz, a ház összes műszaki berendezését az Euronics Műszaki Áruházlánc biztosítja számukra. A TIENS Hungary Kft. pedig egészségvédő készülékeket adományoz – 1.000.000 Ft értékben – a SzeretLak lakói számára hozzájárulva az egészséges körülmények fenntartásához és a rehabilitációs lehetőségek szélesítéséhez.

Az alapítvány most olyan haladó gondolkodású családok jelentkezését várja, akik családban nevelik sérült gyermekeiket, de szeretnének biztonságos otthont találni számukra, ahol hasonló fiatalok között élhetnek.

- Olyan szülőtársakat keresünk, akik még életükben szeretnének gondoskodni a sérült gyerekükről, hogy ők választhassák ki az otthont, és ne automatikusan helyezze el a gyámhivatal a fiatalt valahová az országban, ahol éppen akkor van egy szabad ágy. – mondta Teibert Csaba, a SzeretLak létrehozója.

http://www.kerekesszabadsag.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 03. 16:00, péntek | Helyi

Július 1-től megváltozott néhány buszjárat menetrendje

Mutatjuk a Győr-Moson-Sopron megyét érintő változásokat.

2020. Július 03. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Programajánló

2020. Július 03. 09:00, péntek | Helyi

Kábítószert találtak egy csornai férfi autójában a rendőrök

A csornai járőrök Farádon igazoltatták a sofőrt.

2020. Július 02. 17:43, csütörtök | Helyi

A kapuvári rendőrök megtalálták az ellopott biciklit, és visszaadták a tulajdonosnak

A nyomozók egy 41 éves babóti férfit gyanúsítanak édesanyja ismerőse kerékpárjának eltulajdonításával.