Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Május 24. 13:00, szerda | Helyi
Forrás: Infodombovár

SzeretLak – a biztonságos, önálló élet esélye

SzeretLak – a biztonságos, önálló élet esélye

Speciális lakóotthon nyílik Kaposszekcsőn.

A nyár végére elkészülő SzeretLak 12 fogyatékossággal élő fiatal számára biztosít majd önálló életet. A januártól beköltözhető otthonba folyamatosan várják a jelentkező családokat.

A SzeretLak nevű lakóotthon magánerőből épül a Tolna megyei Kaposszekcsőn. Az otthon megálmodója egy apuka, Teibert Csaba, aki elsősorban 23 éves fiát szeretné biztonságban tudni. A ház felújítása a nyár végén véget ér, januártól pedig be is költözhetnek a fiatalok. A SzeretLakban 12 fiatal lakhat majd időkorlátozás nélkül, életüket 4-5 ápoló, gondozó segíti majd. A lakóotthon működtetője a KerekesSzabadság Alapítvány lesz, a ház összes műszaki berendezését az Euronics Műszaki Áruházlánc biztosítja számukra. A TIENS Hungary Kft. pedig egészségvédő készülékeket adományoz – 1.000.000 Ft értékben – a SzeretLak lakói számára hozzájárulva az egészséges körülmények fenntartásához és a rehabilitációs lehetőségek szélesítéséhez.

Az alapítvány most olyan haladó gondolkodású családok jelentkezését várja, akik családban nevelik sérült gyermekeiket, de szeretnének biztonságos otthont találni számukra, ahol hasonló fiatalok között élhetnek.

- Olyan szülőtársakat keresünk, akik még életükben szeretnének gondoskodni a sérült gyerekükről, hogy ők választhassák ki az otthont, és ne automatikusan helyezze el a gyámhivatal a fiatalt valahová az országban, ahol éppen akkor van egy szabad ágy. – mondta Teibert Csaba, a SzeretLak létrehozója.

http://www.kerekesszabadsag.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!

2024. Április 24. 13:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Szilban

Te Szedd!

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

Főzőverseny felhívás a Kónyi Bikafesztiválra

Főzőcsapatok jelentkezhetnek.

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei