Városlista
2020. január 28, kedd - Károly,

Hírek

2015. Április 13. 13:00, hétfő | Helyi
Forrás: Bágyogszovátért Egyesület

Színvonalas borversenyt rendeztek Bágyogszováton

Színvonalas borversenyt rendeztek Bágyogszováton

Negyedszer rendezte meg borversenyét a Bágyogszovátért Egyesület.

A Bágyogszovátért Egyesület negyedik alkalommal hirdette meg újra járási szinten a borversenyét. Jelentkezhettek mindazok a szőlővel, borral foglalkozó személyek, akik a csornai járáshoz tartozó községekben vagy azok környezetében lévő településeken élnek és szeretnék, hogy a tulajdonukban lévő bor minőségét szakértők vizsgálják meg.

A jelentkezők a bormintákat előzetesen leadták,33 borosgazda 60 bormintáját vizsgálta meg a bíráló bizottság.A versenyre benevezett borokat két kategóriában bírálták el:

1. a járás 33 településén termett szőlőből készített borok kategóriája
2. a járás területén kívül termett szőlőből, de a járáshoz tartozó vagy a környező településeken készített borok kategóriája

A helyi gazdákon kívül 11-en a járás vagy a járást körülvevő településekről neveztek. A versenyt meghirdető és lebonyolító Bágyogszovátért Egyesület szervezői (Horváth Béla, Horváthné Németh Mária, Horváth Miklós, Karmazsin József, Takács Zsolt, Torma József , Zsédely-Torma Annamária) alapos munkát végeztek. A rendezvény előkészítettségében, lebonyolításában egyenrangú volt, vagy egyes elemeiben felülmúlta a más területeken szervezett hasonló versenyeket, jelentette ki a Keszthelyi Borlovagrend tagja Dr. Németh Ferenc (aki a bíráló bizottságot vezette) és Horváth Ferenc a Somlói Borlovagrend kancellárja, aki szintén jelen volt az eseményen.

Bágyogszovát legjobb vörösborát Karmazsin József, legjobb fehérborát Őri Róbert hozta bírálatra, míg az egész verseny legjobb vörösborát Vitéz Jenő, legjobb fehérborát Horváth Attila mutatta be.

A színvonalas kultúrális programok méltóan voltak az egész rendezvényhez, a hivatalos program végeztével a szépszámú közönség hajnalig szórakozott a bor bágyogszováti ünnepén.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 28. 09:37, kedd | Helyi

Ne legyél kevesebb, mint amennyi vagy! - önismereti előadás Beledben

Figyelem, helyszínváltozás!

2020. Január 27. 16:00, hétfő | Helyi

Kedden Szanyban és Rábaszentandráson szólnak a szirénák

Szirénapróba lesz.

2020. Január 27. 13:00, hétfő | Helyi

Ittasan okozott balesetet egy külföldi férfi Beledben

Elhajtott a helyszínről

2020. Január 27. 07:00, hétfő | Helyi

Hol lesz áramszünet a héten a Rábaközben?

Hálózatkarbantartás miatt lesz áramszünet.